Tietokortti 04.04.2025 Ruokamatkailu (#RuralFinlandTourismHub osaamisryhmä) Ruokamatkailun yhteiskehittäminen AJANKOHTAISTA Ruokamatkailun osaamisryhmän tiedonvaihtokanava, LinkedIn-ryhmä, on avattu! Liity ryhmään Ruokamatkailun osaamisryhmän ensimmäisessä tapaamisessa 21.5.2025 oli mukana yli 70 ruokamatkailun osaajaa! Lue lisää Ruokamatkailun osaamisryhmä Ruokamatkailun osaamisryhmän tavoitteena on lisätä toimijoiden välistä verkostoitumista, hyvien käytänteiden jakoa ja toiminnan edelleen kehittymistä. Ilmoittaudu mukaan ruokamatkailun osaamisryhmän toiseen tapaamiseen 20.10.2025 mennessä täällä. 📅 To 23.10.2025 klo 9—12 📌 HYBRIDI: Haaga-Helian Pasilan kampus, Helsinki / Teams Tausta On huomattu, että Suomessa matkailun kehittäminen on pirstaleista: päällekkäisiä hankkeita on käynnissä ympäri Suomea, pyöriä keksitään uudelleen ja tieto ei kulje. Siksi Rural Finland Tourism Hub -hanke yhteistyössä Hungry for Finlandin kanssa koordinoi ruokamatkailun osaamisryhmää, jonka tapaamisissa kokoonnutaan verkostoitumaan ja jakamaan tietoa, samaan tyyliin kuin esimerkiksi Matkamessujen yhteydessä järjestetyillä ”Matkamessujen etkot” -tilaisuuksissa, jotka ovat olleet suosittuja. Haluamme jatkaa hyväksi todettua konseptia. Missä ja milloin? Osaamisryhmä kokoontuu Haaga-Helian Pasilan kampuksella yhteensä kolmesti. Ensimmäiset kaksi tilaisuutta järjestetään hybridinä, joten etäosallistuminen on mahdollista. Olemme valinneet päivät sen mukaan, että samanaikaisesti on jokin tapahtuma, johon saatat muutenkin olla tulossa. Lisäksi perustetaan tarkoituksenmukainen alusta (esimerkiksi LinkedIn-ryhmä) tapaamistenvälistä tiedonvaihtoa varten. Menneet tapaamiset Kevät 2025: ke 21.5.2025 (Hospitality Forum 20.5.2025) Tulevat tapamiset Syksy 2025: to 23.10.2025 (Viini- ja ruokamessut 23–26.10.2025) | Ilmoittautuminen 2. tapaamiseen Kevät 2026: to 15.1.2026 Matkamessujen etkot (MATKA 2026 15.–18.1.2026) | Ilmoittautuminen 3. tapaamiseen Mitä tapaamisissa tehdään? Hungry for Finland/Haaga-Helia fasilitoi tapaamiset. Niiden päätavoite on tiedonvaihto, ja pyrimme samalla viemään valittua kehitettävää teemaa eteenpäin. Osaamisryhmien tapaamisiin sisältyy aina aikaa vapaaseen keskusteluun ja verkostoitumiseen. Kannustamme tuomaan mukaan ajankohtaisia kuulumisia ja esimerkiksi omien hankkeiden markkinointimateriaalia. Kuinka paljon aikaa ja sitoutumista osallistuminen vaatii? Saat itse valita sitoutuneisuutesi tason. Voit osallistua yhteen tapaamiseen ja lukea sähköpostit, tai osallistua kaikkiin tapaamisiin ja aktiivisesti tiedonvaihtoalustalla viestittelyyn – tai jotain siltä väliltä. Haluamme, että osaamisryhmään voi tulla mukaan matalalla kynnyksellä. Olehan matalalla kynnyksellä yhteydessä! Opri Laamanen Ruokamatkailun asiantuntija, lehtori Haaga-Helia AMK | Hungry for Finland opri.laamanen(a)haaga-helia.fi Liittyvät aiheet Kannattavuus Kansainvälisyys Kestävyys Kylien kehittäminen Maaseudun palvelut Neuvonta Viestintä Asiasanat Ilmastokestävyys kestävyys Lähiruoka Matkailu Ruoka ruokaketju Kielet Suomi Tyyppi Hankkeen tuloksia Alueet Koko Suomi Kohderyhmä Kehittäjät Muut maaseudun yrittäjät Kokonaisuus EU:n Maaseuturahoitus, valtakunnalliset hankkeet Tietokortin tekijät Leena Lahdenvesi-Korhonen Tutkija, Kehittäjä, Järjestötoimija - Ympäristö Meri Pöyhönen Hanketoimija Opri Laamanen Tiedon tuottaja Kehittämishanke Organisaatio HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Maa- ja kotitalousnaisten Keskus ry, Satakunnan ammattikorkeakoulu Hanke Rural Finland Tourism Hub: Maaseutumatkailun osaamisverkosto Jaa: