Jaksossa käydään läpi konkreettisia kestävyystoimia lähiruokaketjun eri vaiheissa. Miten kestävät ratkaisut näkyvät arjen työssä – ja millaisia hyötyjä niillä voi saavuttaa?
Vieraina ovat Kolarinpellon marjatilayrittäjä Noora Räsänen Leppävirralta ja Kalavapriikin tuotekehitys- ja laatupäällikkö Ari Hietanen Kuopiosta. Asiantuntijana mukana Kati Partanen, maatilatalouden lehtori Savonia-ammattikorkeakoulusta.
Kuntele podcasti Spotifyssa tai SoundCloudissa.
Spotify: https://open.spotify.com/episode/57njIcgyb20CH0difTLov7
Jaksot löytyvät myös SoundCloudista: https://soundcloud.com/search?q=k%C3%A4ejj%C3%A4lki

Käsikirjoitus: Kaisa Kuuppo
Tuotanto, editointi: Tiina Ristola
Millainen jälki sinusta jää yhteiseen ruokaketjuun?
Käejjäläki on podcast sinulle, jota kiinnostaa lähiruoka, kestävä ruokaketju ja savolainen ruokakulttuuri – niin lautasella kuin pellolla. Sarjassa ääneen pääsevät pohjoissavolaiset tuottajat, yrittäjät ja asiantuntijat, jotka jakavat kokemuksia, näkemyksiä ja tarinoita paikallisen ruoan tulevaisuudesta.
Jokainen jakso tarjoaa konkreettisia esimerkkejä, käytännön vinkkejä ja pohdintaa siitä, miten voimme yhdessä rakentaa vastuullisempaa ruokajärjestelmää – paikallisesti ja ylpeästi savolaisittain. Mistä lähiruoka koostuu Pohjois-Savossa? Miten ravintola-alan pienilläkin teoilla voi tehdä suuria vaikutuksia kestävyydessä? Entä mitä kaikkea käejjäläki oikeastaan tarkoittaa?
Podcast-sarjan juontajana toimii kirjailija Antti Heikkinen.
Lähde mukaan kuulemaan, kuinka savolainen lähiruoka rakentaa kestävämpää arkea – pellolta pöytään.
Sarja on tuotettu Lähituotteilla makua lautaselle -hankkeessa, joka on saanut EU:n maaseuturahoitusta.
Tekstivastine: https://www.savonia.fi/app/uploads/2025/06/Kaejjalaki-podcast-jakso-3-Kestavyystoimet-lahiruokaketjussa-tekstivastine.pdf
Vain kirjautuneet käyttäjät voivat kommentoida
Kirjaudu sisään Luo uusi tili