Liveevenemang
03.06.2024 kl. 17:30 - 19:00

Invigning av landsbygdens motionstrapptävling i Pargas den 3 juni

Välkommen att klättra upp till skärgårdens topp och hjälpa Egentliga Finland att vinna den riksomfattande tävlingen på landsbygdens motionstrappor! Tävlingen invigs måndagen den 3 juni.

Måndagen den 3 juni kl. 17.30–19 firas invigningen av landsbygdens motionstrapptävling på Hundbanans motionstrappa i Pargas, på adressen Pajbackavägen 4. Hundbanans motionstrappor representerar Egentliga Finland i en riksomfattande tävling där man utreder vilka motionstrappor i Finland är mest populära motionstrappor, av de som fått EU:s landsbygdsfinansiering.

Under invigningen bjuder man på lite tilltugg och en avgiftsfri, handledd och öppen motionstrappträning, som lämpar sig för alla åldrar och konditioner. Träningen leds av Mia Salokannel, lokal företagare för Muskelipaja. På utsiktsplattformen på toppen av trapporna väntar, utöver konstverket Kvinnan ur berget, även prisbiljetter, som delas ut till de 50 första klättrarna.

Under evenemanget får man också höra berättelsen om Hundbanans motionstrappor som färdigställdes 2021. Väståbolands Företagare och de många talkoarbetarna har i gott samarbete byggt motionstrappor med 471 steg upp från kalkbrottet och erbjuder en möjlighet att beundra de fantastiska skärgårdslandskapen, till och med ända till Åbo. Men vad är egentligen hundbanan, som gett namn till trapporna? Julie Wallin, ordförande för Väståbolands Företagare, kommer att berätta om detta vid invigningen.

Hundbanans motionstrappor har fått särskilt beröm för sin belysning, längd, bredd och steghöjd. Våren 2023 belönades Hundbanans motionstrappa på Egentliga Finlands landsbygdsgala för det mest effektiva samarbetet under EU:s landsbygdsprogramperiod 2014–2022.

Leader I samma båt – Samassa veneessä, som beviljat projektfinansiering för motionstrapporna är också på plats för att presentera den lokala Leader-verksamheten.

Relaterade teman