Nyhet
11.04.2023

Nytt innehåll i AgriHubi-ämnen: Självledarskap

AgriHubi vill stödja gårds- och trädgårdsentreprenörers resa till holistiskt välbefinnande. Den nya sektionen Självledarskap ger ett brett utbud av tips om hur man lever ett meningsfullt liv, vilket i bästa fall är framgångsrik självhantering och en viktig del av företagsledningen också.

”Vi behöver alla självledarskapsförmåga. Arbetsområdet för en gårds- och trädgårdsföretagare är mycket omfattande och betungande, och det är värt att vara försiktig så att du inte uttömmer dig själv.

– När du tar hand om din kropp, ditt sinne och ditt sociala välbefinnande samt din kompetens har du trumfkorten för att uppnå ett övergripande välbefinnande. Det är inte lätt, men i bästa fall har man gjort ett värdefullt arbete”, säger Susanna Lahnamäki-Kivelä, koordinator för AgriHubi.

Det nya innehållet skapades i omfattande samarbete med organisationer som tar hand om lantbruks- och trädgårdsföretagarnas välbefinnande. I avsnittet hoppas man att företagarna snabbt och enkelt ska hitta nyttig information i frågor som gäller ork och vägar framåt till fördjupad information. Det finns också råd för situationer där ens egna styrkor hotar att ta slut.

Kolla in avsnittet Självhantering och läs mer om hälsosam livsstil, psykiskt välbefinnande, stödnätverkens styrkor, vikten av välbefinnande i arbetet, upprätthållande av kompetens och tidshantering. Spegla din egen situation till dessa frågor och ta dig tid att tänka på vad du kan göra för att stärka det övergripande välbefinnandet för dig själv, dina nära och kära och ditt företag.