Nyhet
10.02.2023

Svenskspråkig informations- och nätverksträff på SPRING 23 i Tammerfors, -innovationer i Sverige och i Finland

SPRING'23 samlar FoU-aktörer och finansiärer på landsbygden och livsmedelssektorn den 28–29 mars. Platsen är Scandic Rosendahl i Tammerfors. Evenemanget erbjuder tips och idéer kring primärproduktionens råvaror och teknologier, livsmedel och relaterade affärsinriktade innovationer på landsbygden.

Nu har vi även glädjen att kunna bjuda in till en svenskspråkig informations- och nätverksträff i samband med SPRING’23. Det svenska inslaget i programmet arrangeras tisdagen den 28 mars kl. 10-12 på Scandic Rosendahl. Efter tillställningen har vi även möjlighet att bjuda in alla deltagare till en nätverkslunch.

På informations- och nätverksträffen kommer vi att höra mera om hur man jobbar med innovationsfrågor i Sverige i relation till EIP-grupper och AKIS. På plats i Tammerfors finns Jennie Cederholm Björklund. Hon jobbar som innovationscoach vid Sveriges Landsbygdsnätverk vid Jordbruksverket. Vi får också höra mera om ett nystartat EIP-projekt från Svenskfinland. Direktör Meira-Pia Lohiluoma vid Österbottens svenska lantbrukssällskap (ÖSL) berättar om deras projekt under rubriken Beredskapsplan mot klimatförändring, är det ens möjligt? Som moderator vid tillfället fungerar nätverkskoordinator Ann-Sofi Backgren vid Landsbygdsnätverket/Livsmedelsverket.

SPRING’23 samlar FoU-aktörer och finansiärer på landsbygden och livsmedelssektorn den 28–29 mars. Platsen är Scandic Rosendahl i Tammerfors. Evenemanget erbjuder tips och idéer kring primärproduktionens råvaror och teknologier, livsmedel och relaterade affärsinriktade innovationer på landsbygden.

Evenemanget vänder sig till projektaktörer inom lantbruks- och trädgårdsnäringen, tillväxtföretag, finansieringsintresserade och branschaktörer som berörs av ovan nämna ämnen. Det blir två intensiva dagar i Tammerfors med många programpunkter och möjligheter att nätverka. Bakom evenemanget står AgriHubi-kompetensnätverk för lantbruks- och trädgårdsföretagare. Övriga samarbetspartners är Landsbygdsnätverket, ProAgria, MTK, Livsmedelsverket och yrkeshögskolor inom naturresursområdet.

Läs mer på finska: https://maaseutuverkosto.fi/tapahtumat/spring-23/

Mer information: Ann-Sofi Backgren, Nätverkskoordinator, ann-sofi.backgren@ruokavirasto.fi,+358 503241318, Landsbygdsnätverket