Offentlig projektbeskrivning
Globaalisti tarkasteltuna Suomi on arktinen maa. Sijaintimme takia ruoantuotantoomme liittyy runsaasti ainutlaatuisia laatutekijöitä, joita ei ole tähän mennessä tehokkaasti hyödynnetty vientimarkkinoilla ja kotimaassa. Hankkeen tavoitteena on kehittää elintarvikealan vientiedellytyksiä rakentamalla arktisuudesta ja sen tuomasta lisäarvosta kilpailuvaltti suomalaiselle elintarvikeviennille. Tässä hankkeessa arktisella ruuantuotannolla tarkoitetaan 60 leveysasteen pohjoispuolella tapahtuvaa tuotantoa. Hanke kokoaa pohjoiseen sijaintiimme perustuvat ruuantuotannon lisäarvotekijät ja vahvuudet arktisuuskonseptiksi, jota hyödyntäen maaseudulla toimivat maa- ja elintarvikealan yrittäjät voivat erilaistaa tuotteitaan, tehostaa markkinointiaan ja tunnistaa uusia liiketoiminta- ja markkinamahdollisuuksia. Hankkeessa tuotetaan ja välitetään tietoa sekä työstetään yrityksille välineitä siihen, miten hyödyntää arktisuutta sekä kotimaassa että vientimarkkinoilla. Tiedon siirto, vuorovaikutus ja osallistaminen ovat hankkeen ytimessä. Niitä toteutetaan etenkin yhteiskehittelyn, sosiaalisen median ja valtakunnallisen tiedonsiirtoverkoston avulla.
Mer information
Program/Fond
Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014–2020
Projektnummer
17122
Startdatum
31.12.2015
Slutdatum
09.04.2020
Är det ett Leader-projekt?
ei
Åtgärd
Utvecklingsprojekt
Underåtgärd
1.2 Informationsförmedling och demonstrationer
Typ av åtgärd
Utbildning och information
Åtgärdens specifierare
Informationsförmedling och demonstrationsåtgärder, utveckling
Projektkaraktär
Riksomfattande projekt
Endast inloggade användare kan kommentera
Logga in Skapa nytt konto