Projekt
Hållbart vattenbruk, beredning och saluföring - 233163

Asc-sertifikaatti ja sertifiointiprosessi tutuksi

Suomen Kalankasvattajaliitto ry, ruotsiksi Finlands Fiskodlarförbund rf

06.03.2023 - 20.02.2024

Avslutat

Offentlig projektbeskrivning

Kestävän kehityksen mukainen, vastuullinen elintarviketuotanto on tavoite, jolle maailman kiihtyvä väestönkasvu asettaa omat haasteensa. Vesiviljelytuotannon lisääminen on yksi tärkeimmistä keinoista vastata kasvavaan ravinnon- ja proteiinintarpeeseen. Yksi tapa huomioida lisääntyvän tuotannon ympäristönäkökohdat ja vastuullisuus on laatia tuotantotapoja ohjaavia sertifiointijärjestelmiä. Kansainvälisille markkinoille pääsyn edellytyksenä on jo monesti tuotannon sertifiointi. Maailmanlaajuisesti tunnetuin vesiviljelyn sertifiointijärjestelmä on ASC-sertifiointijärjestelmä. Suomessa kalanviljely on ilman standardejakin tiukasti säädeltyä, ja kotimainen kasvatettu kala on terveellinen ja ilmastoystävällinen valinta. Alan yrityksissä on kuitenkin halukkuutta lähteä hakemaan ASC-sertifiointia, koska sen avulla toiminnan dokumentointi ja toimintaprosessit tulevat systematisoitua, jolloin se voisi osaltaan luoda mahdollisuuksia kasvattaa lisää kestävästi kotimaista kalaa. Hankkeen tavoitteena onkin auttaa kalanviljely-yrityksiä pääsemään alkuun ASC-sertifikaatin haussa sekä tehdä tunnetuksi ASC-organisaatiota sekä sertifiointiprosessia, jolloin yritysten on helpompi ottaa yhteyttä tarvittaviin tahoihin sekä pyytää neuvoa sertifiointiin. Hankkeen toisena tavoitteena on tehdä tunnetuksi vielä suhteellisen tuntematonta ASC-sertifikaattia Suomessa. ASC-sertifikaatti parantaa kalanviljelyn tunnettavuutta ja julkisuuskuvaa. Kun kalanviljely tunnetaan paremmin, kalanviljely-yritysten toiminta ja kannattavuus paranevat, jolloin alan tuottavuus ja kilpailukyky paranee. Ulkoisen viestinnän tarkoituksena on myös vahvempi asema päätöksenteossa kalanviljelyä koskevissa asioissa.

Mer information

Program/Fond

Euroopan meri-, kalatalous- ja vesiviljelyrahaston Suomen ohjelma 2021–2027

Projektnummer

233163

Startdatum

06.03.2023

Slutdatum

20.02.2024

Är det ett Leader-projekt?

ei

Åtgärd

Hållbart vattenbruk, beredning och saluföring

Underåtgärd

2.2 Främja saluföring, kvalitet och mervärde för fiskeri- och vattenbruksprodukter samt beredning av sådana produkter

Typ av åtgärd

Främja saluföring, kvalitet och mervärde

Åtgärdens specifierare

Säljfrämjande insatser

Aktuellt om projektet

Projektets kontaktpersoner