Offentlig projektbeskrivning
Broilerin tuotanto on merkittävässä asemassa hankkeen toteutusalueella Satakunnassa ja Varsinais-Suomessa. Alueella toimii kaikkiaan 90 broileritilaa, joissa vuotuinen lintumäärä on 7 085 668 kpl (stat.luke.fi/ kotieläintilastot 2023). Siipikarjanlihan kulutus on jatkuvassa, noin 4 %:n kasvussa. Vuonna 2023 Suomessa kulutettiin noin 152 miljoonaa kiloa broileria ja arvio on, että v. 2030 kokonaiskulutus olisi 189 miljoonaa kiloa ja v. 2040 207 miljoonaa kiloa. Kulutuksen kasvu tulee vaatimaan lähiaikoina omavaraisuuden ja huoltovarmuuden kannalta keskeisiä investointeja sekä nykyisiin, että uusiin kasvattamoihin. Ennen isojen rakennus-/ korjausinvestointien suunnittelun ja toteutuksen aloitusta on varmistuttava siitä, että jokaisella siipikarjan tuotantotilalla on riittävä osaaminen kannattavan tuotannon ja tilan johtamisen osalta. Koulutushankkeen tavoitteena on nostaa siipikarjatilojen osaamista erityisesti talouden tunnuslukujen ymmärtämisestä ja miten tilatason tuotantotuloksia voidaan parantaa ja esim. hävikkiä vähentää tuotannon eri vaiheissa ja olosuhteissa. Lisäksi koulutuksissa lisätään johtamisosaamista sekä henkilökohtaisella tasolla, että ihmisten johtamisessa tilatasolla. Koulutusten avulla jalkautetaan siipikarjatiloille LEAN -ajattelun periaatteita, lisätään tilojen välistä verkostoitumista ja tiedonvaihtoa sekä tuetaan tilojen riskienhallintaa.
Mer information
Program/Fond
Euroopan maaseuturahasto 2023–2027
Projektnummer
277430
Slutdatum
30.12.2025
Är det ett Leader-projekt?
ei
Typ av landsbygd
Lokala centra på landsbygden
Åtgärd
Utvecklingsprojekt
Underåtgärd
Utbildningsprojekt
Typ av åtgärd
Utbildningsprojekt
Åtgärdens specifierare
Utbildning för små och medelstora företag inom jordbrukets primärproduktion, förädling av jordbruksprodukter eller saluföring
Projektkaraktär
Interregional
Målområde
SO0
Endast inloggade användare kan kommentera
Logga in Skapa nytt konto