Projekt
Utvecklingsprojekt - 277430

Broileritilojen liiketoiminta- ja johtamisosaaminen

Pyhäjärvi-instituuttisäätiö sr

- 30.12.2025

Är igång

Offentlig projektbeskrivning

Broilerin tuotanto on merkittävässä asemassa hankkeen toteutusalueella Satakunnassa ja Varsinais-Suomessa. Alueella toimii kaikkiaan 90 broileritilaa, joissa vuotuinen lintumäärä on 7 085 668 kpl (stat.luke.fi/ kotieläintilastot 2023). Siipikarjanlihan kulutus on jatkuvassa, noin 4 %:n kasvussa. Vuonna 2023 Suomessa kulutettiin noin 152 miljoonaa kiloa broileria ja arvio on, että v. 2030 kokonaiskulutus olisi 189 miljoonaa kiloa ja v. 2040 207 miljoonaa kiloa. Kulutuksen kasvu tulee vaatimaan lähiaikoina omavaraisuuden ja huoltovarmuuden kannalta keskeisiä investointeja sekä nykyisiin, että uusiin kasvattamoihin. Ennen isojen rakennus-/ korjausinvestointien suunnittelun ja toteutuksen aloitusta on varmistuttava siitä, että jokaisella siipikarjan tuotantotilalla on riittävä osaaminen kannattavan tuotannon ja tilan johtamisen osalta. Koulutushankkeen tavoitteena on nostaa siipikarjatilojen osaamista erityisesti talouden tunnuslukujen ymmärtämisestä ja miten tilatason tuotantotuloksia voidaan parantaa ja esim. hävikkiä vähentää tuotannon eri vaiheissa ja olosuhteissa. Lisäksi koulutuksissa lisätään johtamisosaamista sekä henkilökohtaisella tasolla, että ihmisten johtamisessa tilatasolla. Koulutusten avulla jalkautetaan siipikarjatiloille LEAN -ajattelun periaatteita, lisätään tilojen välistä verkostoitumista ja tiedonvaihtoa sekä tuetaan tilojen riskienhallintaa.

Mer information

Program/Fond

Euroopan maaseuturahasto 2023–2027

Projektnummer

277430

Slutdatum

30.12.2025

Är det ett Leader-projekt?

ei

Typ av landsbygd

Lokala centra på landsbygden

Åtgärd

Utvecklingsprojekt

Underåtgärd

Utbildningsprojekt

Typ av åtgärd

Utbildningsprojekt

Åtgärdens specifierare

Utbildning för små och medelstora företag inom jordbrukets primärproduktion, förädling av jordbruksprodukter eller saluföring

Projektkaraktär

Interregional

Målområde

SO0

Aktuellt om projektet

Projektets kontaktpersoner