Offentlig projektbeskrivning
Hankkeen tavoite on selventää kokonaiskuvaa varsinaissuomalaisten elintarvike- ja juoma- sekä luonnontuotealan yritysten vientipotentiaalista. Lisäksi tavoitteena on tarjota alkuvaiheen apua, opastusta ja infoa viennin aloittamiseksi valtakunnallisen Ruokasvu- hankkeen vientipolun mukaisesti https://www.mtk.fi/vientipolku. Hanke pyrkii avaamaan uusia mahdollisuuksia arvoverkostojen muodostamiseksi ja aktivoimaan yrityksiä yritysryhmähankkeisiin. Lisäksi hanke pyrkii tukemaan potentiaalisia vientiyrityksiä pääsemään mukaan valtakunnallisten kasvuohjelmien pariin, esim. Food From Finland ja/tai ELY-keskuksen Länsirannikon elintarvikevienti-koulutusohjelman yrityskohtaiseen palveluun. Hankkeen pääkohderyhmänä ovat varsinaissuomalaiset Annex I tuotteita eli maataloustuotteita jalostavat yritykset sekä non-Annex I tuotteita eli elintarvikkeita valmistavat yritykset maaseudulla sekä luonnonvaratuottajat ja - jalostajat, myöhemmin tässä hankesuunnitelmassa elintarvikealan yritykset. Hyödynsaajina ovat kansainvälistymiseen liittyvät vientitoimijat ja ruokasektoriin verkottuvat muut toimialat, joista keskeisimpinä ovat matkailu, logistiikka, ICT sekä biotalous. Hankkeen koordinaattori on Turun yliopiston Brahea-keskus. Hanke toteutetaan yhteistyössä ammattiopisto Livian kanssa (Peimarin koulutuskuntayhtymä).
Mer information
Program/Fond
Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014–2020 (siirtymäkausi 2021–2022)
Projektnummer
179820
Startdatum
31.12.2021
Slutdatum
11.12.2024
Är det ett Leader-projekt?
ei
Åtgärd
Utvecklingsprojekt
Underåtgärd
16.10 Andra samarbetsprojekt
Typ av åtgärd
Samarbete
Åtgärdens specifierare
Projekt som inte omfattar statligt stöd (100 procent)
Projektkaraktär
Lokal/Regional
Endast inloggade användare kan kommentera
Logga in Skapa nytt konto