Projekt
Hållbart vattenbruk, beredning och saluföring - 339314

Kalanjalostuksen AMK-koulutuksen vetovoima ja verkostot – Kalaverkko-AMK

Turun ammattikorkeakoulu Oy

01.07.2025 - 31.12.2027

Är igång

Offentlig projektbeskrivning

Suomen kalatalous kärsii vetovoiman puutteesta, osaajapulasta ja huonosta julkisuuskuvasta. Kotimaisen kalan tarjonta on vähäistä, ja tuontikalan osuus markkinoilla on suuri. Alan ammattilaiset vanhenevat, ja nuorten kiinnostus alaa kohtaan on vähäistä. Kestävä kalatalous vaatii innovaatioita, osaamista ja parempaa julkisuuskuvaa. Hankkeen tavoitteena on parantaa kalatalouskoulutuksen vetovoimaisuutta, integroida kalatalouden koulutus osaksi elintarviketekniikan suuntautumista Turun AMK:ssa, kehittää alan julkisuuskuvaa ja edistää verkostoitumista alan toimijoiden välillä. Lisäksi tavoitteena on lisätä kotimaisen kalan kulutusta uusien modernien jalostustekniikoiden ja laadun kehittämisen avulla. Hankkeessa keskitytään kolmeen toimenpiteeseen: 1. Vetovoimakampanja: Modernisoidaan kalatalouden imagoa ja lisätään alan houkuttelevuutta markkinointikampanjoiden avulla. 2. Yhteistyön ja verkostoitumisen vahvistaminen: Luodaan osaamisfoorumi ja järjestetään verkostoitumistapahtumia alan toimijoiden ja kouluttajien välillä. 3. AMK-tasoisen koulutuksen kehittäminen: Käynnistetään kalatalouden elintarvikeosaamiseen keskittyvä koulutuspolku Turun AMK:ssa ja tarjotaan avoimen AMK:n opintojaksoja kaikille kiinnostuneille. Hanke parantaa kalatalouskoulutuksen vetovoimaisuutta, vähentää osaajapulaa ja edistää alan kestävää kasvua. Se vahvistaa yhteistyötä ja tiedonvaihtoa alan toimijoiden välillä sekä tukee kalatalousalan innovaatioita ja kansainvälistymistä. Hankkeessa kehitetään kalanjalostusalan AMK-tason koulutuspolku uusille osaajille ja avoimen AMK:n koulutusta alalla jo olevien ammattilaisten osaamisen kasvattamiseksi.

Mer information

Program/Fond

Euroopan meri-, kalatalous- ja vesiviljelyrahaston Suomen ohjelma 2021–2027

Projektnummer

339314

Startdatum

01.07.2025

Slutdatum

31.12.2027

Är det ett Leader-projekt?

ei

Åtgärd

Hållbart vattenbruk, beredning och saluföring

Underåtgärd

2.2 Främja saluföring, kvalitet och mervärde för fiskeri- och vattenbruksprodukter samt beredning av sådana produkter

Typ av åtgärd

Främja saluföring, kvalitet och mervärde

Åtgärdens specifierare

Säljfrämjande insatser

Aktuellt om projektet

Projektets kontaktpersoner