Projekt
Lokal utveckling - 340703

Kalaruokien valmistuksen ja tuotekehityksen lisääminen valmistuskeittiössä -esiselvityshanke

Posion kunta

01.06.2025 - 01.12.2025

Är igång

Offentlig projektbeskrivning

Paikalliset kalastajat ovat huomanneet, että vaikka alueella on runsaasti kalaa, sen jalostus ja tuotekehitys ovat jääneet vähäisiksi. Tämä on johtanut siihen, että suuri osa kalasta myydään raaka-aineena ilman lisäarvoa. Kuntalaisilta on tullut toive, että erityisesti koululla ja asumisyksiköissä pitäisi kalaruokaa olla tarjolla nykyistä enemmän. Kunta haluaa panostaa lähellä tuotetun ruuan käyttöön ja samalla parantaa omavaraisuutta. Kalastajilla taas on toiveena kehittää uusia ja innovatiivisia kalatuotteita.  Esiselvityshankkeen tavoitteena on selvittää 1.Uuden valmistuskeittiön tilojen soveltuvuus ja tarpeet kalaruokien valmistukseen sekä tuotekehittelyn mahdollistaminen koekeittiöympäristössä. 2. Jalostusasteen nostaminen: Lisätä paikallisesti pyydetyn kalan jalostusta ja kehittää uusia kalatuotteita. Tämä lisää kalan arvoa ja markkinapotentiaalia. 3. Innovaatioiden edistäminen: Kannustaa elintarvikealan toimijoita innovoimaan ja kehittämään uusia, markkinoitavia kalatuotteita. 4. Taloudellisen hyvinvoinnin lisääminen: Parantaa paikallisten kalastajien ja elintarvikealan toimijoiden tulotasoa ja taloudellista hyvinvointia uusien tuotteiden ja innovaatioiden kautta. 5. Sekä tuottaa hankehakemus jatkohanketta varten Esiselvityshankkeessa saadaan selvitettyä uuden valmistuskeittiön tarpeet erityisesti kalaruokien valmistuksen, käsittelyn ja tuotekehityksen osalta. Muut tavoitteet tulevat konkretisoitumaan vasta varsinaisen investointihankkeen myötä

Mer information

Program/Fond

Euroopan meri-, kalatalous- ja vesiviljelyrahaston Suomen ohjelma 2021–2027

Projektnummer

340703

Startdatum

01.06.2025

Slutdatum

01.12.2025

Är det ett Leader-projekt?

kyllä

Åtgärd

Lokal utveckling

Underåtgärd

3.1 Lokal utveckling

Typ av åtgärd

Lokal utveckling

Åtgärdens specifierare

Lokala utvecklingsprojekt

Aktuellt om projektet

Projektets kontaktpersoner