Offentlig projektbeskrivning
Paikalliset kalastajat ovat huomanneet, että vaikka alueella on runsaasti kalaa, sen jalostus ja tuotekehitys ovat jääneet vähäisiksi. Tämä on johtanut siihen, että suuri osa kalasta myydään raaka-aineena ilman lisäarvoa. Kuntalaisilta on tullut toive, että erityisesti koululla ja asumisyksiköissä pitäisi kalaruokaa olla tarjolla nykyistä enemmän. Kunta haluaa panostaa lähellä tuotetun ruuan käyttöön ja samalla parantaa omavaraisuutta. Kalastajilla taas on toiveena kehittää uusia ja innovatiivisia kalatuotteita. Esiselvityshankkeen tavoitteena on selvittää 1.Uuden valmistuskeittiön tilojen soveltuvuus ja tarpeet kalaruokien valmistukseen sekä tuotekehittelyn mahdollistaminen koekeittiöympäristössä. 2. Jalostusasteen nostaminen: Lisätä paikallisesti pyydetyn kalan jalostusta ja kehittää uusia kalatuotteita. Tämä lisää kalan arvoa ja markkinapotentiaalia. 3. Innovaatioiden edistäminen: Kannustaa elintarvikealan toimijoita innovoimaan ja kehittämään uusia, markkinoitavia kalatuotteita. 4. Taloudellisen hyvinvoinnin lisääminen: Parantaa paikallisten kalastajien ja elintarvikealan toimijoiden tulotasoa ja taloudellista hyvinvointia uusien tuotteiden ja innovaatioiden kautta. 5. Sekä tuottaa hankehakemus jatkohanketta varten Esiselvityshankkeessa saadaan selvitettyä uuden valmistuskeittiön tarpeet erityisesti kalaruokien valmistuksen, käsittelyn ja tuotekehityksen osalta. Muut tavoitteet tulevat konkretisoitumaan vasta varsinaisen investointihankkeen myötä
Mer information
Program/Fond
Euroopan meri-, kalatalous- ja vesiviljelyrahaston Suomen ohjelma 2021–2027
Projektnummer
340703
Startdatum
01.06.2025
Slutdatum
01.12.2025
Är det ett Leader-projekt?
kyllä
Åtgärd
Lokal utveckling
Underåtgärd
3.1 Lokal utveckling
Typ av åtgärd
Lokal utveckling
Åtgärdens specifierare
Lokala utvecklingsprojekt
Endast inloggade användare kan kommentera
Logga in Skapa nytt konto