Offentlig projektbeskrivning
Kulttuurikauha-hanke avaa oven gastronomisen matkailun kehittämiseksi.Hankeen ideana on tutustuttaa turisteja paikalliseen perinteiseen ruokakulttuuriin ja alueen lähiruoan valmistustapoihin. Ruokamatkailu on kasvava kansainvälinen trendi, sillä yhä useamman matkailijan eräänä matkan motiiveista toimii paikallinen ruokakulttuuri. Täten lähiruoalla on merkittäviä vaikutuksia alueen talouteen ja hyvinvointiin. Hankkeen avulla pyritään luomaan matkailusiltoja tarjoamalla gastronomista matkailua 13 ruokapajaa hyödyntäen. Keskeisin kohderyhmä on ulkomaiset ja suomalaiset matkailijat, jotka saapuvat Haapavedelle sekä yhteistyökumppaneiden järjestämiin ruokapajoihin. Hanke tukee myös Haapaveden kaupungin matkailustrategiaa. Keskeisenä tavoitteena on opetella valmistamaan erilaisia ruokalajeja, jotka ovat tyypillisiä konkreettiseen asuinpaikkaan liittyen.(esim. kyläruoka Suomessa Ja Venäjällä). Käytännössä hankkeen toteuttamisen aikana järjestetään ruokapajoja Suomen ja Venäjän puolella, kokki-kilpailija ja makumatkoja Suomen puolelta Venäjälle ja otetaan vastaan matkailijoita Venäjältä, joille hankkeen puitteessa tarjotaan alueemme lähiruoan valmistamiseen liittyvä ohjelmaa.
Mer information
Program/Fond
Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014–2020
Projektnummer
86887
Startdatum
04.12.2018
Slutdatum
19.05.2023
Är det ett Leader-projekt?
kyllä
Åtgärd
Utvecklingsprojekt
Underåtgärd
7.6 Kultur- och naturarv
Typ av åtgärd
Service på landsbygden och utveckling av byar
Åtgärdens specifierare
Kultur- och naturarvet, utveckling
Projektkaraktär
Lokal/Regional
Endast inloggade användare kan kommentera
Logga in Skapa nytt konto