Projekt
Investeringsprojekt - 310487

Kvalitetssäkring av Kilens restaurangkök

Stiftelsen Kilens hembygdsgård i Sideby sr

- 31.12.2025

Är igång

Offentlig projektbeskrivning

Genomförare av projektet: Stiftelsen Kilens hembygdsgård i Sideby sr Åtgärd: Grundrenovering av restaurangköket Mål: Att skapa förutsättningar för utveckling av konceptet för Kilens restaurang- och caféverksamhet så att verksamheten kan drivas i stiftelsens egen regi enligt dagens krav, och att säkerställa basen för en bärkraftig och hållbar verksamhet. Förväntat resultat och effekter: Genom denna kvalitetssäkring av restaurangköket och restaurangkonceptet säkerställs att Kilen kan bedriva en professionell och kvalitativ samt hållbar verksamhet på lång sikt. En verksamhet som bygger på det lokala, hållbara och närproducerade och tillgodoser kundunika behov och som är tillräckligt flexibelt för att fungera över en förlängd säsong. Åtgärder: Köket genomgår en fullständig grundrenovering. Byggnadstekniska åtgärder: • Vägg- och golvytor förnyas med ny beläggning som är godkända för restaurangkök • El-dragningar kontrolleras och säkerställs att motsvara dagens krav och modern el-central anläggs. • Inventarierna förnyas i enlighet med dagens krav. Hyllor, skåp och arbetsytor m.m. i rostfritt. • Utrymme för städutrustning enligt dagens krav Maskinparken förnyas: • Kyl- och frysutrymmen. • Ugn • Diskmaskin Målgrupper och nyttotagare: - Lokalbefolkningen och organisationer samt företag i den egna kommunen samt kringliggande grannkommuner. - Besökare och turister som gästar Kilen. - Personal och stiftelsens ledning samt talkojobbare. Tidtabell: Projektet genomförs 01.11.2024-31.12.2025 Område för genomförande: Projektet genomförs på Kilens hembygdsgård i Sideby, Kristinestad.

Sammanfattning av projektet

Projektet har skapat nya förutsättningar för utveckling av ett nytt koncept för Kilens restaurang- och caféverksamhet för att verksamheten kan drivas i stiftelsens regi enligt dagens krav. Projektet har säkerställt basen för en bärkraftig och hållbar verksamhet genom:
1. En total r...

Mer information

Program/Fond

Euroopan maaseuturahasto 2023–2027

Projektnummer

310487

Slutdatum

31.12.2025

Är det ett Leader-projekt?

kyllä

Typ av landsbygd

Glesbygd

Åtgärd

Investeringsprojekt

Underåtgärd

Investeringar i utvecklingen av landsbygdens verksamhetsmiljö

Typ av åtgärd

Investeringar i utvecklingen av landsbygdens verksamhetsmiljö

Åtgärdens specifierare

Allmännyttiga investeringar i utveckling av landsbygdens verksamhetsmiljö

Projektkaraktär

Lokal/Regional

Målområde

SO8

Sammanfattning av projektet

Projektet har skapat nya förutsättningar för utveckling av ett nytt koncept för Kilens restaurang- och caféverksamhet för att verksamheten kan drivas i stiftelsens regi enligt dagens krav. Projektet har säkerställt basen för en bärkraftig och hållbar verksamhet genom:
1. En total r...

Toteutus

Under hösten 2021 genomfördes en genomgripande konditionsbedömning av Kilens samtliga byggnader. Under denna bedömning konstaterades att köket är i behov av en total renovering för att fylla dagens krav. Betoningen i projektet låg på verkställande av en total restaurering av köket som bef...

Resultat

Inom ramen för projektet har Kilen färdigställt en grundlig renovering av sitt restaurangkök och tagit fram en första plan för ett nytt restaurangkoncept som drivs i stiftelsens egen regi. Konceptet bygger på hållbarhet, lokal förankring och flexibilitet – med målsättningen att restaura...

Effekter och framtidsplaner

Projektet har redan gett flera tydliga effekter: det nyrenoverade köket har förbättrat Kilens kapacitet att ta emot större grupper och servera måltider med hög kvalitet, samtidigt som det skapar nya möjligheter till inkomstgenerering, lokalt och regionalt samarbete och samhällsnytta. Restaur...

Aktuellt om projektet

Projektets kontaktpersoner