Offentlig projektbeskrivning
Sianlihantuottajien määrä Kaakkois-Suomessa on vähentynyt voimakkaasti 2000-luvulla. Teollisen teurastamotoiminnan loppuminen alueelta on vaikuttanut myös sikatalouden kehittämismahdollisuuksiin alueella. Sikatalouden pitkään jatkunut taloudellinen matalasuhdanne on vaikuttanut lopettamispäätöksiin tiloilla. Tuotantoa on tehostettu ja panostettu eläinten hyvinvointiin sekä terveyteen. Alueen sianlihantuotannon jatkuvuuden turvaamiseksi tarvitaan uusia yhteistyömuotoja. Hankkeen tärkeimpänä tavoitteena on, että Kaakkois-Suomen alueella tuotetusta sianlihasta entistä suurempi osuus teurastetaan paikallisesti ja markkinoidaan tuoreena lähilihana. Tällä turvataan sianlihan tuotanto alueella. Hankkeessa tehdään tutustumismatkoja kotimaahan ja ulkomaille. Opintomatkojen teemoja ovat yhteistyökuviot sikatilojen ja jatkojalostajien kesken. Lisäksi tutustutaan uusiin lähiruoan tuottamismentelmiin ja lyhyisiin toimitusketjuihin, logistiikkaan ja markkinointiin. Tehdään selvityksiä alueen toiminnallisista ja taloudellisista edellytyksistä lähilihan tuottamiselle hyväksikäyttäen uusia palveluprosesseja ja jatkojalostusmenetelmiä.
Mer information
Program/Fond
Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014–2020
Projektnummer
22470
Startdatum
31.03.2016
Slutdatum
24.04.2019
Är det ett Leader-projekt?
ei
Åtgärd
Utvecklingsprojekt
Underåtgärd
16.4 Korta distributionskedjor för livsmedel
Typ av åtgärd
Samarbete
Åtgärdens specifierare
Utvecklingsprojekt för produkter, tjänster och processer, experimentell utveckling (60 procent).
Projektkaraktär
Lokal/Regional
Endast inloggade användare kan kommentera
Logga in Skapa nytt konto