Offentlig projektbeskrivning
Valtakunnallisen lähiruoan koordinaatiohankkeen tavoitteena on lisätä ja tiivistää lähiruoka-alalla toimivien yhteistyötä ja verkostoitumisen avulla kasvattaa alan kilpailukykyä. Hankkeessa sovitetaan yhteen kansallisia, alueellisia ja kansainvälisiä lähiruokaan liittyviä toimenpiteitä sekä vahvistetaan lähiruokaan liittyvien hankkeiden ja toimijoiden välistä tiedonvaihtoa, yhteistyötä ja työnjakoa. Samalla tuetaan ja täydennetään alueilla toteutettavaa kehittämistyötä rakentamalla yhteyksiä ja suunnittelemalla yhteisiä toimenpiteitä. Viestintä on keskeinen koordinaatiohankkeen toimenpidekokonaisuus ja läpikulkevana teemana kaikessa koordinaatiohankkeen toiminnassa. Lähiruoan koordinaatiohanketta toteutetaan tiiviissä yhteistyössä maakunnallisen toiminnan ja valtakunnallisten yhteistyökumppaneiden kesken ml. lähiruokaan liittyvät läheiset toimialat kuten luomu, luonnontuotteet ja (ruoka)matkailu. Hankkeen tärkein kohderyhmä on lähiruoka-alaan liittyvät hankkeet ja toimijat paikallisesti, alueellisesti ja valtakunnallisesti. Näiden verkostojen kautta hyödynsaajina ovat paikalliset elintarvikeyritykset ja tuottajat sekä niiden yhteistyökumppanit eli asiakkaat kuluttajista ammattilaisiin. Hanke toteutetaan ajalla 17.6.2015-31.1.2018 ja sitä koordinoi Turun yliopiston Brahea-keskus.
Mer information
Program/Fond
Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014–2020
Projektnummer
14093
Startdatum
16.06.2015
Slutdatum
31.05.2019
Är det ett Leader-projekt?
ei
Åtgärd
Utvecklingsprojekt
Underåtgärd
1.2 Informationsförmedling och demonstrationer
Typ av åtgärd
Utbildning och information
Åtgärdens specifierare
Informationsförmedling och demonstrationsåtgärder, utveckling
Projektkaraktär
Riksomfattande koordineringsprojekt
Endast inloggade användare kan kommentera
Logga in Skapa nytt konto