Projekt
Utvecklingsprojekt - 35640

Lisäarvoa yrtinviljelystä

Pyhäjärvi-instituuttisäätiö sr

01.01.2017 - 22.06.2020

Avslutat

Offentlig projektbeskrivning

Kasvikset ja niistä valmistetut erilaiset ruoat ja jalosteet ovat nyt kärkitrendi suomalaisessa ruokakulttuurissa. Kuluttajien ja ammattikeittiöiden kiinnostus käyttää erilaisia yrttejä keinotekoisten makuaineiden ja tuontimausteiden sijaan on kasvussa ja asiakaspotentiaalia löytyy myös valmistavasta elintarviketeollisuudesta. Satakunta on Suomen keskeisin avomaan vihannestuotannon alue ja ammattimainen yrtinviljely soveltuisi hyvin osaksi muuta vihannestuotantoa. Pyhäjärvi-instituutin hankkeessa Yrttiviljely tutuksi (2015-2016) järjestettiin yrtinviljelykoulutus, jonka suosio ylitti kaikki odotukset ja kaikki halukkaat eivät edes mahtuneet mukaan. Hankkeen päätavoite on edelleen lisätä yrtin viljelyä Satakunnassa ja lisätä alkutuotannon monipuolisuutta ja kannattavuutta. Yrttiviljelyosaamista tuodaan alkutuottajille suunnatuilla koulutuksilla, infopäivillä (viljely- ja keräilytuotteet), pellonpiennar -tilaisuuksilla sekä ammattimatkoilla. Koulutuksia ja tilaisuuksia järjestetään erityisesti uusille viljelijöille, mutta täydentävää koulutusta järjestetään myös yrtinviljelyä jo kokeilleelle. Koulutusten ja infopäivien sisältöjen suunnittelussa hyödynnetään aiemman, Yrttiviljely tutuksi, hankkeen tuloksia ja kokemuksia. Pellonpiennar -tilaisuuksia järjestetään vuosittain läpi kasvukauden eri tiloilla, joilla on yrttejä viljelyksessä.

Mer information

Program/Fond

Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014–2020

Projektnummer

35640

Startdatum

01.01.2017

Slutdatum

22.06.2020

Är det ett Leader-projekt?

ei

Åtgärd

Utvecklingsprojekt

Underåtgärd

1.1 Yrkesutbildning och inhämtande av uppgifter

Typ av åtgärd

Utbildning och information

Åtgärdens specifierare

Utbildning som riktar sig till små och medelstora företag som är verksamma inom primär jordbruksproduktion eller förädling av jordbruksprodukter eller saluföring (90 procent).

Projektkaraktär

Lokal/Regional

Aktuellt om projektet

Projektets kontaktpersoner