Offentlig projektbeskrivning
Hankkeen tehtävänä on kehittää ja edistää Pirkanmaan ruokasektorin ja ruokamatkailun toimintaa kokonaisuutena. Tämä tarkoittaa kehittäjätahojen yhteistyön tiivistämistä, toiminnan yhtenäistämistä sekä yhteisiin tavoitteisiin perustuvaa määrätietoista asioiden eteenpäin viemistä. Hankkeella pyritään muodostamaan Pirkanmaan identiteetti ja vahvistamaan maakunnan imagoa ruoka- ja matkailumaakuntana. Pirkanmaalaiselle ruoalle ja ruokamatkailulle luodaan kasvot ja tarinat, joihin voi nojata paitsi yleinen alueellinen kehittäminen, myös yksittäisten tuotteiden markkinointi. Ruoantuotannon kestävyys, hiilensidonta ja muut ilmastokysymykset sekä aluetaloudellinen vaikuttavuus ovat viestinnän kärkenä. Koordinaation rooli on toimia maakunnallisen yhteistyön moottorina ja törmäyttää ruokasektorin ja rajapintojen toimijoita. Toimintaympäristöanalyysin pohjalta määritellään yhteistyössä maakunnallisen kehittämisen tavoitteita ja suuntaviivoja seuraavaa ohjelmakautta silmällä pitäen. Ruokasektorin käyttöön luodaan yhteiset viestintäkanavat, jotka palvelevat ensisijaisesti yrittäjiä, mutta myös kehittäjiä, kuluttajia ja vaikuttajia. Hanketta toteutetaan ajalla 1.3.2019 - 30.6.2023 Ahlmanin koulun Säätiön toimesta. Hankkeen kumppaneina toimivat alueella kehittämistyötä toteuttaneet ja toteuttavat tahot mm. alkutuotantoon, lähiruokaan, luonnontuotteisiin, luomuun, jatkojalostukseen, lyhyisiin ketjuihin, logistiikkaan, ruokapalveluihin, tukkutoimintaan, kaupan alaan ja ruokamatkailuun liittyen.
Mer information
Program/Fond
Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014–2020
Projektnummer
91864
Startdatum
28.02.2019
Slutdatum
18.09.2024
Är det ett Leader-projekt?
ei
Åtgärd
Utvecklingsprojekt
Underåtgärd
16.10 Andra samarbetsprojekt
Typ av åtgärd
Samarbete
Åtgärdens specifierare
Projekt som inte omfattar statligt stöd (100 procent)
Projektkaraktär
Lokal/Regional
Endast inloggade användare kan kommentera
Logga in Skapa nytt konto