Offentlig projektbeskrivning
Pientuottajat yhteistyöllä markkinoille - Ruokaketjujen kehittämishankkeen tavoitteena on parantaa koko ruokaketjun ja etenkin alkutuotannon ja jatkojalostuksen kannattavuutta mahdollistamalla pientuottajien tuotteiden pääseminen markkinoille. Hankkeessa tuotetaan erilaisten pilottien avulla toimintamalleja, joiden avulla mahdollistetaan yhteistyö ammattikeittiöiden ja vähittäiskaupan kanssa. Toimintamalleja kehitetään erilaisin pilotein, joissa keskitytään tiettyyn ruokaketjuun kehittäen koko ketjua markkinoiden vaatimusten kattamiseksi. Jokainen pilotti muodostaa oman pienryhmänsä, joka keskittyy oman missionsa toteuttamiseen, mutta toimenpiteet eri piloteissa ovat samankaltaisia ja toisiaan tukevia. Hankkeen toimenpiteet sisältävät alkutuotannon, jatkojalostuksen, logistiikan, asiakasvuoropuhelun sekä tekoälyn kehittämisen. Hankkeen tilaisuuksiin osallistuminen on kaikille avointa, vaikka pienryhmän tukea ei takana olisikaan. Hankkeessa läpileikkaavina periaatteina ovat kestävä kehitys, ilmastokysymykset, yhteistyö ja koko ruokaketjun osien välinen ymmärrys toistensa työstä ja sen reunaehdoista. Hanketta toteuttavat Ahlmanin koulun Säätiö hallinnoijana ja Tampereen ammattikorkeakoulu osatoteuttajana ajalla 1.9.2019 - 30.6.2023.
Mer information
Program/Fond
Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014–2020
Projektnummer
102050
Startdatum
31.08.2019
Slutdatum
08.09.2024
Är det ett Leader-projekt?
ei
Åtgärd
Utvecklingsprojekt
Underåtgärd
16.10 Andra samarbetsprojekt
Typ av åtgärd
Samarbete
Åtgärdens specifierare
Datainsamlingsprojekt, industriell forskning (80 procent).
Projektkaraktär
Lokal/Regional
Endast inloggade användare kan kommentera
Logga in Skapa nytt konto