Projekt
Utvecklingsprojekt - 261182

Rakkaudesta riistaruokaan

Lounais-Suomen koulutuskuntayhtymä

- 29.06.2025

Är igång

Offentlig projektbeskrivning

Hanke etsii uusia toimintamalleja siihen, miten ruokapalveluiden tuottajat voisivat tarjota riistalihaan liittyviä elämyksiä kuluttajille sekä miten metsästysseurat ja seurueet voisivat myydä riistalihaa jalostajille ja ravintolasektorille. Elinvoimaiset riistakannat avaavat liiketaloudellisia mahdollisuuksia metsästyksen rinnalle. Riistatalous sisältää maa- ja metsätalouden toimenpiteitä, jotka tukevat elinvoimaisia riistakantoja ja missä riistaturismin tarjoamat mahdollisuudet toimivat vastapainona kasvavien kantojen kielteisille taloudellisille vaikutuksille. Kasvava riistatalous, metsästys, riistaturismi ja ruokamatkailu antavat maaseudun toimijoille mahdollisuuksia ympärivuotiseen toimintaan. Sekä riistaliha että riistatalous ja metsästys sekä siihen liittyvät ruokapalvelut ovat hyviä esimerkkejä toiminnasta, jolla on merkittävä vaikutus aluetalouteen. Riistaliha on osoitus kestävästä lähiruoasta. Riistalihan käsittelyn osaamista pitää lisätä metsästäjille sekä tiedottaminen tarkastamattomasta lihasta ja sen mahdollisuuksista myydä ja markkinoida ruokapalvelutuottajille. Kohderyhmänä ravintolat (HOReCa), jatkojalostus sekä yksittäiskaupat(artesaaniruoka). Hankkeen tarkoituksena on parantaa kuluttajien tietoutta riistalihan käytettävyydestä ja saatavuudesta. Pyrkimyksenä muuttaa ihmisten mielikuva ”haittaeläin”-näkemyksestä liiketaloudellisesti merkittävään lähiruokamahdollisuuteen.

Mer information

Program/Fond

Euroopan maaseuturahasto 2023–2027

Projektnummer

261182

Slutdatum

29.06.2025

Är det ett Leader-projekt?

ei

Typ av landsbygd

Lokala centra på landsbygden (stadnära landsbygd)

Åtgärd

Utvecklingsprojekt

Underåtgärd

Samarbetsprojekt för utveckling av service och verksamhetsmiljö på landsbygden

Typ av åtgärd

Samarbetsprojekt

Åtgärdens specifierare

Koordinerings- och aktiveringsprojekt

Projektkaraktär

Lokal/Regional

Målområde

SO8

Aktuellt om projektet

Projektets kontaktpersoner