Offentlig projektbeskrivning
Hankkeen tavoitteena on vahvistaa alueellista ruokaidentiteettiä ruokaviestinnän keinoin ja sitä kautta edistää maakunnan ruoka-alan kehittymistä. Hanke vahvistaa paikallisuutta, lisää eteläsavolaisen ruoka-alan ja ruoan tunnettuutta, alan yrityssektorin näkyvyyttä, ruoan arvostusta sekä kiinnostusta ruokaa ja ruoka-alaa kohtaan sekä vahvistaa ruokaosaamista koko ruokaketjussa. Hanke toimii elintarvikealan tiedonvälitystä, yhteistyötä ja kehittämistä koordinoivana tahona Etelä-Savossa. Hanke toteuttaa yleistä ruokaviestintää, välittää ruokatietoa ja yleistajuista tutkimustietoa. Hankkeessa järjestetään ajankohtaistietoiskuja ruoka-alan yrityksille ja yrittäjille, kuluttaja- ja ammattilaistapahtumia sekä yleisöluentoja, toteutetaan verkkoviestintää ja laaditaan kirjoituksia eri lehtiin sekä kootaan ja välitetään tietoa Etelä-Savon ruokasektorista. Hankkeessa vahvistetaan ja tehdään näkyväksi paikallisuutta kehittämällä SaimaaMenun tunnettuutta erityisesti ravintoloiden tarjonnassa. Alueen ruokaketjun uudistumiskykyä ja innovatiivisuutta edistetään järjestämällä hankkeessa ruokainnovaatiokilpailu. Hankkeessa kytkeydytään valtakunnallisen lähiruokatoimintaan toteuttamalla lähiruoan Etelä-Savon aluetyötä. Hankkeen kohderyhmänä on koko ruokaketju; alkutuotanto, elintarvikkeiden valmistus, vähittäis- ja tukkukauppa, ravitsemispalvelut ja kuluttajat. Hankkeen toteuttajina ovat Helsingin yliopiston Ruralia-instituutti, Luonnonvarakeskus ja Mikkelin ammattikorkeakoulu. Hankkeen toteutusaika on 1.10.2015-31.7.2018.
Mer information
Program/Fond
Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014–2020
Projektnummer
8226
Startdatum
01.10.2015
Slutdatum
17.04.2019
Är det ett Leader-projekt?
ei
Åtgärd
Utvecklingsprojekt
Underåtgärd
1.2 Informationsförmedling och demonstrationer
Typ av åtgärd
Utbildning och information
Åtgärdens specifierare
Informationsförmedling och demonstrationsåtgärder, utveckling
Projektkaraktär
Lokal/Regional
Endast inloggade användare kan kommentera
Logga in Skapa nytt konto