Offentlig projektbeskrivning
Raseko (Raision seudun koulutuskuntayhtymä) järjestää yhteistyössä Suomen artesaaniruoka ry:n kanssa vuoden 2020 artesaaniruoan SM-kilpailut 14-16.10.2020 ja niiden yhteydessä korkeatasoisen seminaarikokonaisuuden. Koko tapahtuman teema on Saariston ruokamatkailu. Rasekon toiminta-alueella, varsinkin Naantalin saaristossa, on paljon ruoka- ja matkailualan yrittäjiä, joiden elinkeinon kehittämistä tapahtuma palvelee. Hankkeessa Raseko toimii tapahtuman tuottajana Artesaaniruoka ry:lle ja tarjoaa näin alan opiskelijoille mahdollisuuden olla mukana tuottamassa ruoka- ja matkailualan yrityksille uusia liiketoimintamahdollisuuksia ja näkyvyyttä. Ala kaipaa kipeästi uutta työvoimaa, ja hankkeen tavoitteena on myös nostaa alan imagoa opiskelijoiden ja suuren yleisön silmissä. Artesaaniruoan SM-kilpailuja ei ole alueella vielä ollut, joten uutuusarvoa on selvästi olemassa. Tavoitteena on, että alueen yritykset innostuvat kilpailemaan tuotteillaan ja pärjäävät kilpailussa ja koulutusalan opinnot vetävät aikaisempaa enemmän mm. alan osaajia jatkokouluttautumaan esimerkiksi elintarvikejalostuksessa Rasekon Foodlaboratoryssa. Seminaarisarja tarjoaa asiasta kiinnostuneille mahdollisuuden korkeatasoisiin tietosikuihin. Artesaaniruoan SM-kilpailut nostavat pienyrityksiä esiin ja tukevat niiden edellytyksiä tuotekehityksessä.
Mer information
Program/Fond
Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014–2020
Projektnummer
107756
Startdatum
31.12.2019
Slutdatum
13.09.2022
Är det ett Leader-projekt?
kyllä
Åtgärd
Utvecklingsprojekt
Underåtgärd
7.4 Service på landsbygden
Typ av åtgärd
Service på landsbygden och utveckling av byar
Åtgärdens specifierare
Landsbygdsservice, utveckling
Projektkaraktär
Lokal/Regional
Endast inloggade användare kan kommentera
Logga in Skapa nytt konto