Projekt
Utvecklingsprojekt - 107756

Saariston ruokamatkailu -seminaarisarja

Raision Seudun Koulutuskuntayhtymä

31.12.2019 - 13.09.2022

Avslutat

Offentlig projektbeskrivning

Raseko (Raision seudun koulutuskuntayhtymä) järjestää yhteistyössä Suomen artesaaniruoka ry:n kanssa vuoden 2020 artesaaniruoan SM-kilpailut 14-16.10.2020 ja niiden yhteydessä korkeatasoisen seminaarikokonaisuuden. Koko tapahtuman teema on Saariston ruokamatkailu. Rasekon toiminta-alueella, varsinkin Naantalin saaristossa, on paljon ruoka- ja matkailualan yrittäjiä, joiden elinkeinon kehittämistä tapahtuma palvelee. Hankkeessa Raseko toimii tapahtuman tuottajana Artesaaniruoka ry:lle ja tarjoaa näin alan opiskelijoille mahdollisuuden olla mukana tuottamassa ruoka- ja matkailualan yrityksille uusia liiketoimintamahdollisuuksia ja näkyvyyttä. Ala kaipaa kipeästi uutta työvoimaa, ja hankkeen tavoitteena on myös nostaa alan imagoa opiskelijoiden ja suuren yleisön silmissä. Artesaaniruoan SM-kilpailuja ei ole alueella vielä ollut, joten uutuusarvoa on selvästi olemassa. Tavoitteena on, että alueen yritykset innostuvat kilpailemaan tuotteillaan ja pärjäävät kilpailussa ja koulutusalan opinnot vetävät aikaisempaa enemmän mm. alan osaajia jatkokouluttautumaan esimerkiksi elintarvikejalostuksessa Rasekon Foodlaboratoryssa. Seminaarisarja tarjoaa asiasta kiinnostuneille mahdollisuuden korkeatasoisiin tietosikuihin. Artesaaniruoan SM-kilpailut nostavat pienyrityksiä esiin ja tukevat niiden edellytyksiä tuotekehityksessä.

Mer information

Program/Fond

Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014–2020

Projektnummer

107756

Startdatum

31.12.2019

Slutdatum

13.09.2022

Är det ett Leader-projekt?

kyllä

Åtgärd

Utvecklingsprojekt

Underåtgärd

7.4 Service på landsbygden

Typ av åtgärd

Service på landsbygden och utveckling av byar

Åtgärdens specifierare

Landsbygdsservice, utveckling

Projektkaraktär

Lokal/Regional

Aktuellt om projektet

Projektets kontaktpersoner