Offentlig projektbeskrivning
Hankkeessa tehdään tarvekartoitus siirrettävissä ja muunneltavissa olevasta kalankäsittely- ja pakastuskontista sekä laaditaan optimaalisen ja mahdollisimman monipuolisesti käytettävissä olevan kontin tekninen kuvaus. Perusoletuksena on se, että kontissa on pieni ja tehokas kalankäsittely- ja pakkaustila, kylmiö, pikapakastustila ja pakkasvarasto, jossa lämpötila on alle -20 C. Kalankäsittelytilassa kalat on tarvittaessa voitava suomustaa ja/tai fileerata (koneellisesti). Tuotantotilan kokoa pitää voida säädellä tarpeen mukaan. Laitteiden puhtaanapidossa tarvittava lämmin vesi on tuotettava mahdollisimman kustannustehokkaasti, esimerkiksi kompressorien hukkalämmön avulla. Energiatarpeen tyydyttämisessä etsitään uusia kestäviä ratkaisuja. Esimerkiksi kontin katolle asennettavien aurinkokennojen avulla on saatavissa edullista lisäsähköä. Kalan käsittelyssä syntyvälle kalajätteelle ja jätevedelle etsitään asianmukaiset käsittely- ja säilytystavat. Kalajätteen osalta yksi mahdollisuus on jätekylmiö. Hankkeen tuloksena on tekninen kuvaus sekä kustannusarvio muunneltavalle kontille erilaisilla laiteversioilla. Kontille haetaan Ruokaviraston ohjeet hyväksynnälle elintarviketilaksi.
Mer information
Program/Fond
Euroopan meri-, kalatalous- ja vesiviljelyrahaston Suomen ohjelma 2021–2027
Projektnummer
313164
Startdatum
14.10.2024
Slutdatum
31.12.2025
Är det ett Leader-projekt?
kyllä
Åtgärd
Lokal utveckling
Underåtgärd
3.1 Lokal utveckling
Typ av åtgärd
Lokal utveckling
Åtgärdens specifierare
Lokala utvecklingsprojekt
Endast inloggade användare kan kommentera
Logga in Skapa nytt konto