Offentlig projektbeskrivning
Hankkeen tavoitteet ovat tukea Uudenmaan alueen pienten elintarvikeyritysten toimintaedellytyksiä ja jakaa tietoa alueen kehittämistoimista ja mahdollisuuksista, jalkauttaa valtakunnalliseksi valittuja toimenpiteitä sekä toteuttaa Maaseudun kehittämisohjelman ja Uudenmaan maaseutuohjelman tavoitteita tarkoituksen mukaisten logististen ratkaisujen ja myyntikanavien ja vientimahdollisuuksien lisäämiseksi. Tavoitteena on tukea liiketoiminta- ja verkostomalleja, lisätä alalla toimivien kehittäjien ja yritysten välistä yhteistyötä ja verkostoitumisen avulla kasvattaa alan yritysten yhteishankkeita sekä kilpailukykyä. Uudenmaan ruokasektorin kehittämishanke hyödyntää aiemmissa lähiruoan keittämishankkeissa tehtyjä verkostoja. Lähiruoan ohella luomu- ja luonnontuotteilla on paikallisen ruoan tuotannossa ja viennissä kasvava merkitys. Pientenkin yritysten on mahdollista päästä maailmalle yhteistyömallien, alihankinnan ja verkostoitumisen avulla. Uudenmaan ruokasektorin kehittämishanke toimii valtakunnallisen Ruokasektorin koordinaatiohankkeen Uudenmaan aluetoimijana. Yhteistyöhankkeen ensisijaisena kohderyhmänä ja hyödynsaajana ovat Uudenmaan maakunnan paikalliset lähiruoka-, luomu- ja luonnontuote-tuottajat, sekä elintarvikealan mikro- ja pk-yritykset. Laajempi kohderyhmä käsittää koko lähiruoka-arvoverkon; ruokaketjun muut toimijat ja kehittäjäorganisaatiot ja hanketoimijat. Hanke tekee tiivistä yhteistyötä kohderyhmän kanssa, tukee tiedonsiirtoa sekä kohderyhmälle että kehittäjille alan ajankohtaisesta tiedosta, tutkimuksista ja vientimahdollisuuksista. Elintarvikeyrittäjien valmiuksia vientiin tuetaan, ja heitä ohjata eteenpäin. Hanke tiedottaa alan työllistämismahdollisuuksista ja tukee uutta yrittäjyyttä. Hanke selvittää elintarvikealanpienyritysten tarpeita ja toiveita kehittämistoimenpiteille uudelle rahoituskaudelle. Tavoitteet on jaettu toimenpiteisiin yhteistyö, vientimahdollisuuksien avaaminen ja viestintä- ja näkyvyyden edistämi
Mer information
Program/Fond
Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014–2020
Projektnummer
93186
Startdatum
31.03.2019
Slutdatum
10.10.2022
Är det ett Leader-projekt?
ei
Åtgärd
Utvecklingsprojekt
Underåtgärd
16.4 Korta distributionskedjor för livsmedel
Typ av åtgärd
Samarbete
Åtgärdens specifierare
Projekt som inte omfattar statligt stöd (100 procent)
Projektkaraktär
Lokal/Regional
Endast inloggade användare kan kommentera
Logga in Skapa nytt konto