Live-tapahtuma
06.03.2024 klo 13:00 - 16:00

Agroecology farm incubators for Finland

Farm incubators - Agroekologiset “maatilahautomot” tarjoavat ekologisesta maaseutuyritystoiminnasta kiinnostuneille ihmisille väylän yritystoiminnassa vaadittavien taitojen kehittämiseen käytännön työskentelyn avulla. Tule kuulemaan eri maiden toimintamalleista ja suunnittelemaan toiminnan kehittämistä Suomessa!

Agroekologiset “maatilahautomot” ovat yleistyneet Euroopassa. Hautomot tarjoavat ekologisesta maaseutuyritystoiminnasta kiinnostuneille ihmisille väylän yritystoiminnassa vaadittavien taitojen kehittämiseen käytännön työskentelyn avulla. Tämä on osoittautunut erittäin tehokkaaksi menetelmäksi toteuttaa monen maatalouden ulkopuolelta tulevan haave maaseutuyrittäjyydestä.

Maatilahautomon avulla luodaan yrittäjyydestä kiinnostuneille realistiset ja turvalliset olosuhteet harjoitella käytännön toimintaa yhdessä muiden kiinnostuneiden kanssa. Toimintaa voi olla yksityisillä tai yhteisöllisillä maa- ja puutarhatiloilla.

Suomesta Osk. Oma maa on ollut mukana 2022 alkaneessa Erasmus+ rahoittamassa Farm incubator hankkeessa. Syksyllä 2023 toiminnasta kiinnostuneita suomalaisia yhteistyötahoja osallistuivat opintoretkeen Ranskan Toulousessa. Nyt haluamme esitellä laajemmin hautomotoiminnan mahdollisuuksia Suomessa. Sen tueksi eurooppalaiset kumppanit ovat vierailulla kertomassa omien maidensa toimintamalleista:

Claudette Formantin – coordinator Essor Maraicher incubator, Toulouse, France.

Nils Maurice and Jean Baptiste Cavalier, Reneta – national network connecting regional incubator organisations, France.

Gil Mercador, RETA – national network of farm incubators, Spain.

Peter Volz, Agronauten – research association for sustainable food systems and regional economics, Germany

Joan Muntané – Rufea Farm Incubator, City hall of Lleida, Catalonia, Spain

Tule mukaan suunnittelemaan yhdessä toiminnan kehittämistä Suomessa!

Voit ilmoittautua seuraamaan seminaaria myös etäyhteydellä.

Lisätiedot: Ruby van der Wekken, toimisto@omamaa.fi, puh 0504362171