Live-tapahtuma
01.12.2022 klo 12:00 - 16:00

Ajatuspaja: Miten toimimme, että ruoka riittää?

Ukrainan sota ja pandemia ovat haastaneet kaikkea toimintaa, myös yhteiskunnalle kriittistä ruokajärjestelmän toimivuutta. Tule keskustelemaan konkreettisista keinoista, joilla voidaan ennakoida ja varautua tulevaan sekä varmistaa keskisuomalainen ruoka ja alan yritystoiminnan menestyminen.

Tilaisuudessa pyritään löytämään tärkeimpiä konkreettisia keinoja, miten ennakoimme ja varaudumme. Mukaan ovat tervetulleita kaikki keskisuomalaiset ruoan kanssa tekemisissä olevat – alkutuottajat, jalostajat, ruokapalveluyrittäjät, matkailutoimijat ym. rajapintojen edustajat, sidosryhmät, kehittäjät ja kuluttajat. Tule kertomaan ja kuulemaan missä mennään.

Vaikutetaan yhdessä ruokaverkostomme menestykseen!  

Aloitamme iltapäivän aikamatkalla suomalaisen ruokajärjestelmän historiasta tulevaisuuteen.
Aikamatkaamme johtaa Turun yliopiston Tulevaisuuden tutkimuskeskuksen tutkimusjohtaja,
Tuomas Kuhmonen
.

Lisävirikettä niin ajatuksille kuin makunystyröillekin saamme iltapäiväkahveilla. Kahvituksen molemmin puolin virittäydymme ajatuspajassa siihen, mitä ja miten voimme itse tehdä ja mihin vaikuttaa.

Iltapäivässä kuulemme vielä keskisuomalaisen yrittäjän Mikko Ilmoniemen/Jyväs-Hamppu ajatuksia siitä, miten suomalainen kasviproteiini voi vastata tulevaisuuden haasteisiin.

LAB-ammattikorkeakoulun tuotekehitys ja innovointiasiantuntija Mika Keski-Luopa kertoo puolestaan kysynnänjoustosta elintarviketeollisuudessa ja pohtii myös energiakysymystä.

Ilmoittaudu ajatuspajaan Webropolissa

Paikka: Jamk, Jyväskylä, Rajakatu 35, GamePit Pro -tila (AP05)

Ennen ajatuspajaa on mahdollista verkostoitua ja nauttia omakustanteinen lounas klo 11 Ravintola Twistissä, Rajakatu 35. Lounaalle ei tarvitse erikseen ilmoittautua.

Ohjelma 

12.00 Tervetulosanat ja esittäytyminen 

  • Ruokajärjestelmän historia ja tulevaisuus, Tuomas Kuhmonen,  Tutkimusjohtaja, Tulevaisuuden tutkimuskeskus, Turun yliopisto 
  • Yhteistä työpajatyöskentelyä 
  • Iltapäiväkahvitus päivän teeman hengessä sekä makunäytteitä paikallisista tuotteista 
  • Yhteistä työpajatyöskentelyä
  • Kotimaista kasviproteiinia lautaselle – Hampustako vastauksia tulevaisuuden haasteisiin?, Mikko Ilmoniemi Jyväs-Hamppu
  • Esimerkki elintarviketeollisuuden kysynnänjouston mahdollisuuksista, Mika Keski-Luopa, TKI-asiantuntija, LAB-ammattikorkeakoulu 
  • Päätössanat ja sopiminen jatkosta 

16.00 Tilaisuus päättyy

Tilaisuuden järjestää Jyväskylän ammattikorkeakoulun hallinnoima Keski-Suomen ruokaverkosto -yhteistyöhanke (KEVE). Hanketta rahoittaa Keski-Suomen ELY-keskus Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta.

Lisätietoja: Leena Pölkki, projektipäällikkö (KEVE) etunimi.sukunimi@jamk.fi