29.11.2023 klo 16:30 - 20:00

Akut lataukseen! Yhdistyslaturi-hankkeen loppuseminaari 29.11.

Tervetuloa Yhdistyslaturin loppuseminaariin 29. marraskuuta klo 16.30 alkaen!

Yhdistyslaturi-hanke lähenee loppuaan ja on aika kerätä tulokset yhteen. Yhdistyslaturi on neljän vuoden ajan panostanut Ykkösakselin alueen yhdistysten osaamisen lisäämiseen ja tuonut yhdistyksiä yhteen.
Järjestämme loppuseminaarin Lohjalla Kisakalliossa, jonne kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita. Seminaarissa ladataan yhdistyksien ja yhdistystoimijoiden akkuja käytännön oppien ja mielenkiintoisten ja ajatuksia herättävien puheenvuorojen merkeissä.
Tarjoamme kolme työpajaa, joista voit valita itseäsi kiinnostavamman. Voit myös tulla keskustelemaan hankeideoista ja rahoitusmahdollisuuksista hankeneuvojien kanssa.
Työpajojen ja kahvitauon jälkeen kerromme Yhdistyslaturi-hankkeesta tarkemmin. Mistä lähdettiin liikkeelle, mitä hankkeessa on tehty ja mitä on saavutettu. Hankkeen tavoitteista ja toteutuksesta kertoo Ykkösakselin henkilökunta.
Pääpuheenvuoron pitää Suomen 4H-liiton toimitusjohtaja Tomi Alakoski. Alakoski on luotsannut 4H-liittoa jo kuuden vuoden ja hän on myös Yrityskylä-konseptin kehittäjä. Alakoski kertoo miten 4H-liitossa on koettu viime vuoden muutokset ja millä tavalla 4H-liitto vastaa tulevaisuuden haasteisiin.
Alakosken jälkeen annamme puheenvuoron alueemme omille yhdistysaktiiveille Liisa Jääskeläiselle (Pusulan kyläyhdistys) ja Marjaana Mänkärille (Vaskio-seura). Jääskeläinen ja Mänkäri kertovat omista kokemuksistaan ja näkemyksistään järjestötoiminnan muutoksien keskellä.
Ohjelma:
16.30 Työpajat alkavat:
Yhdistyksen viestintäsuunnitelma
Viestintäänkö omassa yhdistyksessäsi aktiivisesti? ​ Suunnitellaanko viestintää vuositasolla etukäteen vai tehdäänkö ns. lennosta?​ Tutustutaan työpajassa viestinnän vuosikelloon, vuosikalenteriin, viestintäsuunnitelmaan ja muihin yhdistysviestinnän apuvälineisiin.
Yhdistyksen kevennetty kirjanpito
Yhdistyslaki muuttui tänä vuonna siten, että pienemmillä yhdistyksillä on mahdollista soveltaa kevennettyä kirjanpitomenetelmää. Tule kuulemaan mitä se käytännössä tarkoittaa.
Miten saada nuoria mukaan yhdistystoimintaan
Nuorten mukaan saaminen yhdistystoimintaan voi tuoda yhdistyksiin energiaa, uusia näkökulmia ja ideoita. Mutta miten innostaa nuoria mukaan ja miten nuoria voisi tavoittaa?
17.30 Kahvitauko
18.00 Yhdistyslaturi-hankkeen yhteenveto
18.30 Suomen 4H-liiton toimitusjohtaja Tomi Alakosken puheenvuoro
19.30 Ykkösakselin alueen yhdistysaktiivien puheenvuoro
20.00 Tilaisuus päättyy