05.04.2023 klo 12:15 - 16:00

Akuutti Agrotekno: Koneyhteistyö ja energia -seminaari

Tiedätkö, miten voit säästää traktorityön polttoainekustannuksissa ja mitä mahdollisuuksia maatilan energiantuotannosta löytyy?

Maatiloilla traktorin polttoaineena käytetään yleensä dieseliä tai kevyttä polttoöljyä. Polttoaineiden hinnannousu on koskettanut niin näitä polttoainelaatuja, kuten myös monia muita. Energian hintojen nousun myötä kiinnostus omaan energiantuotantoon on kasvanut niin kuluttajilla kuin maatiloillakin.

Tässä tilaisuudessa käydään läpi traktorin polttoaineensäästömahdollisuuksia ja vaihtoehtoisia polttoaineita sekä maatilan energiantuotannon vaihtoehtoja. Näiden lisäksi käsitellään koneyhteistyön merkitystä kustannusten hallinnassa ja koneenomistajien yhteistyön tehostamista.

Tilaisuudessa puhumassa on asiantuntijoita SeAMK:sta ja Sedulta sekä Lantmännen Agron myyntipäällikkö Perttu Heinänen, joka tulee kertomaan Trimble –täsmäviljelyratkaisuistaTrimblen esittelylaitteisto on tilaisuudessa nähtävillä.

Tilaisuus järjestetään Ilmajoen Sedun kampuksella, osoitteessa Ilmajoentie 525, Ilmajoki. Myös etäosallistuminen Teamsin välityksellä on mahdollista.

Tilaisuuden järjestää Akuutti Agrotekno -hanke.

Ohjelma

12:15 Tilaisuuden avaus – Jarmo Luoma, SeAMK

12:20 – 13:05 Traktorin polttoaineen säästö & vaihtoehtoiset polttoaineet – Hannu Ruokonen & Ville Ketomäki, Sedu

13:05 – 13:50 Koneyhteistyön merkitys kustannusten hallinnassa, koneenomistajien yhteistyön tehostaminen ja sopimukset koneiden kapasiteetin tehokkaasta käytöstä – Hannu Ruokonen & Ville Ketomäki, Sedu

13:50 – 14:15 Päiväkahvit

14:15 – 15:00 Asiantuntijapuheenvuoro: Trimble täsmäviljelyratkaisut – Perttu Heinänen, Lantmännen Agro

15:00 – 15:30 Energiantuotanto maatilalla (biokaasu, aurinkoenergia) – Juha Tiainen, SeAMK

15:30 Loppukeskustelu ja tilaisuuden päätös

Muutokset ohjelmaan mahdollisia.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu mukaan tilaisuuteen täältä.

Liittyvät aiheet