Live-tapahtuma
02.07.2024 klo 09:00 - 12:00

Automaattiohjaus tutuksi – Vertaistekno pienryhmätapaaminen Mustialassa 2.7.2024

Tule mukaan Vertaistekno-hankkeen järjestämään pienryhmätapaamiseen. Aiheena ensimmäisessä tapaamisessa on automaattiohjaukseen tutustuminen ja kokeilu. Kokeilu tapahtuu Mustialan koulutilalla 2.7.2024 klo 9-12. Tervetuloa!

Automaattiohjaus tutuksi – Vertaistekno-hankkeen pienryhmätapaaminen Mustialassa 2.7.2024

Tule mukaan Vertaistekno-hankkeen järjestämään pienryhmätapaamiseen. Aiheena ensimmäisessä tapaamisessa on automaattiohjaukseen tutustuminen ja kokeilu. Mustialan traktorin automaattiohjaus on päivitetty automaattisilla päistekäännöksillä. Pienryhmään otetaan mukaan 10 ensimmäistä ilmoittautunutta. Pienryhmään osallistuminen ja laitteiden kokeilu on ilmaista.
Paikka: Mustialan tutkimus- ja opetusmaatila (Mustialantie 105, 31310 Mustiala)

Ohjelma
klo 9 Aamukahvit ja esittäytyminen
klo 9.30 Aloitusinfo
Aloitetaan kokeilut

Tervetuloa mukaan!
Ilmoittautumiset ja lisätietoja:
Iina Hulkkonen, iina.hulkkonen@tts.fi, p. 041 7302268 (Poissa 24.6.-1.7.)
Reetta Palva, reetta.palva@tts.fi, p. 044 7143 692
Vertaistekno -hanketta rahoittaa EU:n maaseuturahoitus. 

 

Lisätietoa Vertaistekno Etelä-Suomen pienryhmätoiminnasta

 

Tervetuloa mukaan Vertaiskokemuksilla ja pienryhmillä uutta teknologiaa maatiloille eli Vertaistekno-hankkeen pienryhmätoimintaan! Vertaistekno -pienryhmä mahdollistaa uuden pelto- että kotieläinpuolen teknologian kokeilun ja toimii vuosina 2024–2025 ympäri Suomen. Etelä-Suomen lisäksi pienryhmätoiminta pyörii Savossa, Pohjanmaalla ja Lapissa. Hanketta rahoittaa EU:n maaseuturahoitus.

 

Kenelle

Maatalousyrittäjille, oppilaitosten edustajille (opettajat, opiskelijat), neuvojille, tutkijoille ja muille asiantuntijoille mahdollisuuden päästä tutustumaan ja testaamaan erilaisia työtä sujuvoittavia uusia teknologioita.

 

Tavoitteet

Tavoitteena on madaltaa kynnystä ottaa käyttöön uutta digitaalista teknologiaa, kun siihen pääsee ensin tutustumaan käytännössä. Pienryhmä tarjoaa mahdollisuuden tutustua koneisiin, laitteisiin ja järjestelmiin niiden todellisessa käyttöympäristössä. Teknologiaa voi mahdollisuuksien mukaan saada testaukseen myös omalle tilalle. Tärkeänä tavoitteena on kokemusten jakaminen oman ryhmän kesken sekä muilla alueilla toimivien ryhmien kesken. Testauskokemukset raportoidaan anonyymisti, ja testauksissa saatuja kokemuksia jaetaan eri medioissa, jotta kiinnostusta uusiin teknologioihin heräisi laajemminkin.

 

Toimintatapa

Kokoontumiset ovat fyysisiä tapaamisia ja Etelä-Suomen pienryhmän ”tukikohtana” toimii Mustiala. Pienryhmätapaamisia pyritään pitämään myös lähialueen viljelijöiden luona. Jokaisesta kokoontumisesta sovitaan erikseen.

 

Osallistuminen

Voit osallistua ryhmän toimintaan kiinnostuksesi mukaan ja silloin, kun sinulle itsellesi sopii.  Toivomme aktiivista osallistumista, sillä ryhmäläisillä on valta vaikuttaa toimintaan ja testaus- ja tutustumiskohteisiin. Ryhmä on avoin kaikille kiinnostuneille, eikä ryhmäläisiltä vaadita etukäteen minkäänlaista tietotaitoa eri teknologioista. Pienryhmissä on tilaisuus oppia uutta!  Tavoitteena on noin 10 henkilön ryhmä, ja mukaan voi tulla myös hankkeen aikana. Pienryhmätoiminta tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden jakaa ja hyödyntää vertaiskokemuksia maatalousalalla.

 

Aiheet ja teknologiat

Ryhmässä keskitytään erityisesti digitaalisiin teknologioihin, esimerkiksi laitteisiin, järjestelmiin tai sovelluksiin, joissa on jotain dataa tai älyä mukana. Emme siis ensisijaisesti tutustu kovaan rautaan, mutta muuten tutustumiskohteita ei ole erikseen rajattu. Ryhmätoiminnan jujuna on, että ryhmä tutustuu sellaisiin teknologioihin, joihin ryhmällä itsellään on kiinnostusta. Teknologioita ei ole määritelty etukäteen vaan tutustumiskohteista toivotaankin ehdotuksia ryhmältä.

 

Kustannukset

Pienryhmätoimintaan osallistuminen on ilmaista. Mahdollisista matka- ja ateriakuluista osallistujat vastaavat itse.

 

Edut ja hyödyt

Vertaistekno tarjoaa mahdollisuuden uuden oppimiseen, verkostoitumiseen ja uusiin maatalouden teknologioihin tutustumista. Tervetuloa mukaan!

 

Lisätietoja

Iina Hulkkonen, Vertaistekno -hankkeen projektipäällikkö, iina.hulkkonen@tts.fi, p. 041-7302268