28.03.2023 klo 09:00 - 17:00

DataSpaceHackathon – Uutta liiketoimintaa ruokaketjun yhteisöllisestä datasta ja reilusta datataloudesta

DataSpace Europe oy on syksyllä 2022 tuonut markkinoille ensimmäisen kotimaisen datanvälityspalvelun, Tritomin, joka yhdistää suomalaisen ruoka-alan toimijat maataloudesta elintarviketeollisuuteen, vähittäiskauppaan ja kuluttajaan asti, ja mahdollistaa uusien, yhteisöllistä dataa hyödyntävien ja koko ruokaketjua palvelevien palvelujen synnyttämisen. DataSpaceHackathonin tavoitteena on aktivoida potentiaalisia yhteistyökumppaneita kehittämään uusia liiketoimintamalleja, sovelluksia ja hyödyntämistapoja ruoka-alan toimijat yhdistävän datanvälityspalvelun tarjoaman yhteisöllisen datan hyödyntämiseksi. Tavoitteena on datan hyödyntäminen reilun datatalouden periaatteita noudattaen tavalla, joka tuottaa datanvälityspalveluun liittyneille toimijoille uutta lisäarvoa.

Mikä DataSpaceHackathon?

BioPaavo ja Kasvu Open avaavat yhteistyössä DataSpace Europe oy:n kanssa Hackathonin, jonka tavoitteena on aktivoida potentiaalisia yhteistyökumppaneita kehittämään uusia liiketoimintamalleja, sovelluksia ja hyödyntämistapoja ruoka-alan toimijat yhdistävän datanvälityspalvelun tarjoaman yhteisöllisen datan hyödyntämiseksi. Tavoitteena on datan hyödyntäminen reilun datatalouden periaatteita noudattaen tavalla, joka tuottaa datanvälityspalveluun liittyneille toimijoille uutta lisäarvoa. DataSpace Europe oy tarjoaa parhaat ideat esittäneille tiimeille yhteistyötä ideoiden ja uusien palvelujen edelleen kehittämiseen, markkinointiin omille asiakkailleen ja verkostoilleen, sekä maksuttoman käyttöoikeuden Tritom-datanvälityspalveluun 1 vuodeksi.

DataSpace Europe oy rakentaa eurooppalaista reilun datatalouden vallankumousta inhimillisemmän, turvallisemman ja tasa-arvoisemman huomisen puolesta. DataSpace Europe oy parantaa yritysten ja organisaatioiden mahdollisuutta hyödyntää maailman nopeimmin uusiutuvaa raaka-ainetta: dataa. DataSpace Europe oy:n rahoittajia ovat MTK ry, Cinia oy, JSK Kiinteistöt oy, Tikura Ventures oy ja Ilmastorahasto.

Osallistujat

Hackathon on avoin kaikille kiinnostuneille: yrityksille, tutkimuslaitoksille, koulutusorganisaatioille ja opiskelijoille sekä muille toimijoille. Tiimisi voi koostua oman organisaatiosi edustajista tai voit muodostaa organisaatiorajat ylittävän joukkueen juuri tätä haastetta varten! Hackathoniin osallistuminen on maksutonta.

Lue tarkemmat osallistumissäännöt: https://www.jamk.fi/fi/projekti/biopaavo/biopaavo-hackathon/osallistumissaannot

Tuomaristo

Tuomaristoon kuuluvat edustajat DataSpace Europe oy:stä, BioPaavo by JAMK:sta, sekä 1-2 muusta asiantuntijaorganisaatiosta.

Miksi kannattaa osallistua?

  • Pääset happotestaamaan ideaasi ja saat välittömän palautteen potentiaaliselta asiakkaalta ja/tai yhteistyökumppanilta
  • Löydät uusia liiketoimintamahdollisuuksia: Sinulla on mahdollisuus pitkäkestoiseen yhteistyöhön, kehittyvään liiketoimintaan ja tarvittaessa tuotekehitysyhteistyöhön toimeksiantajayrityksen kanssa
  • Finalistina saat monialaisen asiantuntijatiimin sparraajiksesi ratkaisujen hiomisessa ja yhteistyön rakentamisessa
  • Pääset verkostoitumaan muiden aihepiiristä kiinnostuneiden osallistujien ja asiantuntijoiden kanssa

Aikataulu

  • Haasteen julkaisu to 12.1.2023 klo 12 – 14 webinaarissa: Datatalous tulee maatiloille: https://www.jamk.fi/fi/tapahtuma/datatalous-tulee-maatiloille
  • Ilmoita ideasi ja tiimisi mukaan haasteeseen viimeistään ke 8.2.2023. Alustavassa ehdotuksessa sinun tulee kuvata lyhyesti ideasi ja tiimi, jolla osallistut haasteeseen. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan: https://www.jamk.fi/fi/projekti/biopaavo/biopaavo-hackathon/dataspacehackathon
  • Jatkoon valitut ideat ja tiimit julkaistaan viimeistään pe 10.2.2022
  • Kick-off -tilaisuus järjestetään to 16.2.2023 klo 13 – 16, jolloin osallistujatiimit tapaavat toisensa ja toimeksiantajayrityksen edustajat. Kick-off tilaisuudessa DataSpace Europe oy:n asiantuntijat kertovat osallistujatiimeille lisää toimeksiannosta.
  • Hackathon-päivä järjestetään ti 28.3.2023 koko päivän tapahtumana, ja päivän päätteeksi valitaan voittaja(t).