Live-tapahtuma
14.02.2025 klo 12:00 - 15:00

Eväitä ruokamatkailun kehittämiseen

Ruokamatkailun tulevaisuus Saimaan sydämessä – inspiroidu uusista ideoista, verkostoidu alueen ammattilaisten kanssa ja kuule Jani Halmeen inspiroiva puheenvuoro Saimaan alueen vahvuuksista ruokamatkailussa.

Tervetuloa Eväitä ruokamatkailun kehittämiseen -tapahtumaan Ruokolahdelle STEP-koulutuksen tiloihin ystävänpäivänä 14.2.2025 klo 12-15

Ruokamatkailun tulevaisuus Saimaan sydämessä – inspiroidu uusista ideoista, verkostoidu alueen ammattilaisten kanssa ja kuule Jani Halmeen inspiroiva puheenvuoro Saimaan alueen vahvuuksista ruokamatkailussa. Tule mukaan, kun julkaisemme Saimaan alueen ainutlaatuisen ruoka- ja menukilpailun! Tilaisuuden juontaa aluekummi Lari-Pekka Ruotsi. Tilaisuus on maksuton.

Lounas tarjolla klo 11.

OHJELMA

Maakuntajohtaja Satu Sikasen tervehdys

”Pellolta pöytään”
Tuula Repo, kehityspäällikkö, ProAgria Etelä-Suomi ry

ELY-keskuksen tervehdys
Leena Hyrylä, asiantuntija, maaseutupalvelut, Kaakkois-Suomen ELY-keskus

Maakuntaliiton näkymät
Heli Gynther, aluekehityspäällikkö Etelä-Karjalan Liitto

Etelä-Karjala konditoria-alan kansainväliselle huipulle
Markku Vengasaho, lehtori, Saimaan ammattiopisto Sampo, Pastry Saimaa

Matkailun mahdollisuudet
Katja Vehviläinen, johtaja, goSaimaa Oy

Alueen ruokamatkailutuotteita ja vetovoimaisuus ruokamatkailukohteena
Jani Halme, toimittaja

Paneelikeskustelu

Kuinka lisätä yhteistyötä? Mihin Saimaan alueella panostetaan?

Keskusteluun osallistuvat Heli Gynther, Katja Vehviläinen, puistonjohtaja Mikko Ikävalko Saimaa Geoparkista sekä yrittäjät Heikki Penttilä, Penttilän tila ja Arja Ylä-Outinen, Kahvila Majurska.

Saimaa menu -kilpailun julkistaminen

Haussa maakunnan maittavin makuhetki ja elämyksellisen ruokakokemuksen mestari, Ulla Liukkonen, keittiömestari, ruokalähettiläs.

Tilaisuuden lopuksi on mahdollisuus verkostoitua kahvien merkeissä.

Ilmoittaudu 2.2. mennessä tämän linkin kautta. Ilmoita samalla osallistutko maksuttomalle lounaalle klo 11 ennen tilaisuuden alkua. Kerrothan samalla mahdollisesta erityisruokavaliosta.

Ohjelmamuutokset mahdollisia.

Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä ProAgria Etelä-Savon, ProAgria Etelä-Suomen ja ProAgria Itä-Suomen Pellolta pöytään näkyväksi ,  Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamkin ja Lomalaitumen osatoteuttama BASCIL  sekä maakunnallisen matkailun kehittämisyhtiön goSaimaan Lake Saimaa 2.0 -hankkeet