Live-tapahtuma
20.11.2024 klo 09:30 - 14:30

Framtidens hållbara grönsaksproduktion 

Vilka är styrkorna och utvecklingsbehoven inom grönsaksproduktionen? Hur skulle vi kunna utveckla produktionssystemen för grönsaker genom att främja klimatsmarthet, resiliens och mångfald? Kom med att diskutera och skapa en vision för hur vi kan befrämja grönsaksproduktionen i Finland.

Även via distans: Deltagande via teams möjligt – länken delas till e-postadressen som angetts vid anmälan

Programmet

9:30 Kaffe
10:00 Inledning, Nina Sevelius, SLF, Terhi Suojala-Ahlfors och Karoliina Rimhanen, Luke
10:10 Katarina Lassheikki, Trädgårdsförbundet: Nyttan med kvalitetssystem (distans)
10:40 Grönsaksodlingens styrkor och utmaningar idag (gruppdiskussion)
11:40 Lunch
12:40 Kommentar av kvalitetschef Anssi Vuorinen, Fresh Servant Oy (på finska)
13:00 Tony och Rebecca Granholm, Granholms grönsaker: Grönsaksodling hos Granholms nu och framöver
13:20 Grönsaksodlingens framtid (gruppdiskussion)
          Kaffepaus ca kl. 14
14:30 Evenemanget avslutas

Evenemanget arrangeras av HYÖTY-projektet – Mångfunktionella odlingsmetoder på grönsaksgårdar.
Evenemanget är öppen för alla och gratis.

Anmälning via det här formuläret  Deadline för anmälan på plats 12.11.2024 och på distans (teams) 18.11.2024.

Mer information:
Nina Sevelius, Utvecklingschef för trädgårdsproduktion Svenska lantbrukssällskapens förbund (SLF), tel. 043 824 8705, nina.sevelius@slf.fi
Terhi Suojala-Ahlfors, Specialforskare, Naturresursinstitutet (Luke), tel. 0295326557, terhi.suojala-ahlfors@luke.fi

Välkommen!

Liittyvät aiheet

Katso myös

Kaikki tapahtumat ›