Hur ser den önskade framtiden för grönsaksproduktionen ut? Vilka är de viktigaste målen som kommer att forma produktion, marknader och konsumtion fram till 2035? Vi kommer att dyka ner i dessa frågor i en workshop som samlar branschaktörer för att diskutera de framtida vägarna för grönsaksproduktion. Programmet kommer att innehålla expertpresentationer om ämnen som hantering av skördevariationer, förbättring av markförhållanden och marknadsutveckling. Tillsammans kommer vi att diskutera konkreta mål och åtgärder för att främja den önskade utvecklingen av grönsaksproduktionen. Varmt välkommen att bygga en hållbar framtid för grönsaksproduktion!
Tid: 26.3.2025, klo 13:00 – 15:30
Plats: på distans via teams, delta i mötet här
Program
13:05 Vad lärde vi oss om grönsaksproduktionen och dess lönsamhet i
Hortihub-projektet, Nina Sevelius, SLF
13:20 Hur få unga intresserade av grönsaksodling, Pia Smeds, Luke
13:40 Aktuellt inom grönsaksodling, Dennis Grönroos, rådgivare DG Grönt
14:00 Grupparbete; Stigen mot den önskade framtiden inom grönsaksproduktionen (friland)
15:15 Samandrag och nästa steg
15:30 Avslutning
Evenemanget är öppet för alla och kostnadsfritt.
Svenskspråkiga grönsaksodlare, rådgivare, lantbrukslärare och lantbruksutvecklare från hela Svenskfinland är välkomna att delta.
Evenemanget arrangeras i samarbete med Mångfunktionella odlingsmetoder på grönsaksgårdar (HYÖTY), Med ekonomiskt kunnande mot en konkurrenskraftig frilandsodling (HortiHubi), Food education for the future samt Försörjningstrygghet och resiliens i livsmedelssystemet (ARMAS)-projekten.
Vänligen anmäl dig med denna blankett senast 23.3.2025.
Mer information:
Nina Sevelius, Utvecklingschef för trädgårdsproduktion Svenska lantbrukssällskapens förbund (SLF), tel. 043 824 8705, nina.sevelius@slf.fi
Terhi Suojala-Ahlfors, Specialforskare, Naturresursinstitutet (Luke), tel. 0295326557, terhi.suojala-ahlfors@luke.fi
Välkommen!
