Live-tapahtuma
06.11.-07.11.2023

Haku auki: ELY-keskustyön vaikuttavuusleiri

Kiinnostaako sinua ELY-keskusten maaseudun kehittämistyön vaikuttavuus? Haluatko olla mukana kehittämässä toimintamallia, jonka avulla ELY-keskusten työn tuottama lisäarvo pystytään osoittamaan nykyistä paremmin? Hae mukaan vaikuttavuusleirille! Haku on auki 2.10. saakka. 

Suomessa tarvitaan toimintamalli, jonka avulla ELY-keskusten kautta rahoitetun maaseudun kehittämistyön tuottama vaikuttavuus pystytään osoittamaan nykyistä paremmin sekä kehittämään rahoitusta niin, että se ohjaa toimintaa entistä vaikuttavammaksi. Kaksipäiväisellä vaikuttavuusleirillä pureudumme tähän haasteeseen. ELY-keskukset ovat laatineet alueelliset maaseudun kehittämissuunnitelmat, jotka linjaavat ja ohjaavat ELY-keskusten kautta rahoitettua maaseudun kehittämistä. Miten tulosten seuraamista ja vaikuttavuuden  ja todentamista pystytään kehittämään?

Kiinnostaako sinua ELY-keskusten maaseuturahoituksen työn vaikuttavuus? Haluatko tulla mukaan työstämään uusia välineitä ELY-keskusten maaseuturahoituksen työn vaikuttavuuden osoittamiseen ja toiminnan kehittämiseen?

Järjestämme ELY-keskusten alueellisiin suunnitelmiin pureutuvan vaikuttavuusleirin Sannäsin Kartanossa Porvoossa. Aloitamme maanantaina 6.11. lounasaikaan ja leiri päättyy tiistaina 7.11. myöhennettyyn lounaaseen.

Leirin tavoitteena on rakentaa käsikirja ja sapluuna siitä, miten saamme ELY-keskusten alueellisten suunnitelmien ja valtakunnallisen CAP-suunnitelman vaikuttavuuden tuotua esiin. Tarkastelussa otetaan huomioon toiminnan eri tasot, alueellinen ja valtakunnallinen, sekä Hyrrä-tietojärjestelmän kautta kerättävä indikaattoritieto.

Leiriin liittyen järjestämme 23.10. pre-webinaarin, jossa käymme läpi vaikuttavuuden ABC-oppimäärän: mikä on oikeasti vaikuttavuutta ja miten sitä voidaan mitata? Lisäksi kuulemme, millainen on CAP-suunnitelman arviointisuunnitelma. Webinaari on avoin kaikille asiasta kiinnostuneille eli siihen voivat osallistua myös muut kuin vaikuttavuusleirille valitut henkilöt.

Hae mukaan vaikuttavuusleirille! Haku on auki 2.10. saakka.

Linkki hakemuslomakkeeseen: https://app.eventos.fi/ely-keskustyon-vaikuttavuusleiri/website/145

Hakemusten perusteella valitsemme leirille mukaan maksimissaan 30 asiantuntijaa. Pääkohderyhmänä on ELY-keskusten maaseutuyksiköiden kehittämisvastaavat, mutta toivomme, että mukana on ELY-keskusten muita työntekijöitä, tutkijoita, hallinnon edustajia ja viestinnän asiantuntijoita.

Valitsemme leirin osallistujat lokakuun alussa.

Mitä tarjoamme?

  • Innostavan ja työtäyteisen leirin.
  • Leirin ruokailut ja sisältö ovat maksuttomia. Jokainen osallistuja maksaa itse omat matkakustannuksensa sekä yöpymisen (89 euroa) Sannäsin kartanossa.

Tulemme järjestämään kuljetuksen Tikkurilan asemalta Sannäsiin ja takaisin.