30.03.2022 klo 09:00 - 15:00

Haloo maaseutu! -viestintäfoorumi

Millaista on hyvä viestintä? Entä miten sen hyvän viestin saa perille asti? Haloo maaseudun viestintäfoorumissa opitaan hyödyntämään verkostoja viestinnän kulmakivinä. Tule mukaan oppimaan uutta, jakamaan omaa osaamistasi ja vaikuttamaan siihen, miltä Varsinais-Suomen maaseutuviestintä näyttää tulevaisuudessa!

Keskiviikkona 30. maaliskuuta klo 9–15 Liedon kunnantalon valtuustosalissa pureudutaan laadukkaaseen, tavoittavaan ja vaikuttavaan viestintään. Haloo maaseutu! -viestintäfoorumi järjestetään taas parin vuoden tauon jälkeen – tuttuun tapaan hybriditilaisuutena. 

Aamupäivän aikana viestintäosaamistaan jakavat maaseutuverkoston omat viestinnän asiantuntijat: Haloo maaseutu -hankkeen viestintäkoordinaattori Janica Vilen, Suomen Kylät ry:n viestintäpäällikkö Anssi Ketonen ja maaseudun verkostopalveluiden viestintäkoordinaattori Emilia Nivukoski. Iltapäivällä jakaudutaan työpajoihin, joissa kerätään yhteen ajatuksia maaseutuviestinnän tulevaisuudesta Varsinais-Suomessa. EU:n vuonna 2023 alkavalla ohjelmakaudella maaseuturahaston viestintää aletaan tehdä uudella aluemallilla, jota kehitetään parhaillaan. Siksi nyt on paras hetki vaikuttaa siihen, miten maaseudun kehittämisestä viestitään jatkossa. 

Tilaisuus on tarkoitettu koko Varsinais-Suomen maaseutuverkostolle, eli kaikille maaseudun kehittäjille ja toimijoille. Mukaan ovat tervetulleita esimerkiksi maaseudun yrittäjät, yhdistysaktiivit, kehittämisyhtiöt, kunnat, media ja oppilaitokset.

Ammattiviestijöitä palkataan nyt enemmän kuin koskaan, mutta onnistuneen viestinnän salaisuus ei piile vain yhdessä onnistuneessa rekrytoinnissa, vaan yhteistyön voiman ymmärtämisessä. Nykypäivän työ- ja yhdistyselämässä kaikki viestivät – koko ajan. Siksi jokaisen on hyvä ymmärtää viestinnän pääperiaatteet. Viestintäfoorumin tavoitteena onkin kouluttaa maaseutuverkoston jäsenistä ammattimaisen viestinnän tiimipelaajia.

Yksi laadukkaan viestinnän ydinasioista on visuaalisuus. Siksi yhtenä viestintäfoorumin ohjelmanumerona on pop up -studio! Aamukahvien ja lounaan aikana tilaisuuden osallistujat voivat käydä pop up -studiossa ammattilaisen kuvattavina. Kuvat saa tapahtumasta muistoksi omaan vapaaseen käyttöön. 

Tilaisuuden järjestää Varsinais-Suomen maaseutuverkoston yhteinen viestintähanke Haloo maaseutu. Järjestäjä tarjoaa aamukahvit sämpylän kera ja iltapäiväkahvit makean leivonnaisen kera. Lounaalla käydään omakustanteisesti. 

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 24.3. klo 15 klikkaamalla tästä!

OHJELMA:

 • Klo 9.00 Aamukahvit ja pop up -studiokuvaus
 • Klo 9.30 Avaussanat ja Haloo maaseutu -hankkeen esittely / Janica Vilen, Haloo maaseutu
 • Klo 9.45 Vinkkejä vaikuttavaan viestintään / Janica Vilen, Haloo maaseutu
 • Klo 10.10 Verkostomaisen viestinnän mahdollisuudet / Anssi Ketonen, Suomen Kylät
 • Klo 10.30 Uusi maaseutuverkosto.fi -sivusto sidosryhmäviestinnän ja verkoston tukena / Emilia Nivukoski, Maaseutuverkostopalvelut
 • Klo 11.45–12.45 Omakustanteinen lounas ja pop up -studiokuvaus
 • Klo 12.45 Maaseutuviestinnän uusi aluemalli pähkinänkuoressa / Emilia Nivukoski, Maaseutuverkostopalvelut
 • Klo 13.15 Työpajat varsinaissuomalaisen maaseutuviestinnän tarpeista tulevaisuudessa
 • Klo 14.15 Iltapäiväkahvit
 • Klo 14.30 Loppuyhteenveto
 • Klo 15.00 Tilaisuus päättyy