Webinaari
02.05.2024 klo 18:00 - 19:30

ILIMA Iltakahvit – Yhteisöviljelmät esille!

ILIMA Iltakahveilla lappilaiset yhteisöviljelijät kertovat omasta toiminnastaan. Alustusten jälkeen on mahdollisuus kysyä, keskustella sekä jakaa omia ideoita ja onnistumisia yhteisöviljelyn parissa. Keskustellaan myös erilaisista hankerahoitusmahdollisuuksista uusille ja toimiville yhteisöviljelmille.

Tervetuloa verkostoitumaan toisille ILIMA-hankkeen Iltakahveille 2.5. klo 18:00-19:30.
Iltakahveilla tutustutaan yhteisöviljelyyn ja yhteisöviljelmien perustamiseen. Moni pohjoisen asukas muistaa vielä keväiset ja syksyiset talkoot oman perhepiirin valtavalla pottumaalla. Nykyään perhekuntien perunamaita harvemmin löytyy mutta yhteinen ruoantuotanto voi silti onnistua ja lisätä osallistujien hyvinvointia yhteisöllisyyden kautta.
Yhteisöviljelyssä vastuut ja sato jaetaan mukaan sitoutuneiden talkoolaisten kesken. Toiminta lisää tavallisten ihmisten mahdollisuuksia tuottaa itselle ilmastollisesti ja ympäristöllisesti kestävää ruokaa. Pohjoiselta maaseudulta löytyy hyviä käytöstä poistuneita maa-aloja, joita voitaisiin hyödyntää yhteisöllisessä viljelykäytössä!
Iltakahvien alustukset
18:00 ILIMA-hankkeen tervehdys
18:05 Karilan yhteisöviljelijät, Jenni Sjöman, Marraskoski
18:20 Pyhäjärven kylän yhteisöviljelmä, Marianne Juntunen, Pelkosenniemi
18:35 Pottumaa ry, Ida Lassila, Inari
18:50 Rovaniemen kaupunkiviljelijät ry, Noora Peltola
Ennakkoilmoittautumista ei tarvita, pääset mukaan tapahtuman tästä Teams-linkistä. Tilaisuutta ei tallenneta. Muutokset ohjelmassa ovat mahdollisia.
Lisätietoja
sanna-mari.suopajarvi@perapohjola.fi
noora.peltola@perapohjola.fi

Liittyvät aiheet