Live-tapahtuma
15.08.2022 klo 13:00 - 15:30

Iltapäivä humalalle – Humalaviljelyn pellonpiennarpäivä Luke Piikkiössä

Humalatarhan äärellä kerromme Luken viljelyratkaisuista, paneudumme humalasadon laatuasioihin ja koeviljelyssä olevien humalien monimuotoisuuteen. Lisäksi on mahdollista tutustua koeviljelyssä olevien humalien alustavaan aistinvaraiseen arviointiin.

Tervetuloa tutustumaan suomalaisen humalan koeviljelyyn Luonnonvarakeskuksen (Luke) koetoiminta-asemalle Piikkiöön Varsinais-Suomeen! Tilaisuus on tarkoitettu panimoille ja humalasta kiinnostuneille viljelijöille. Mukaan mahtuu 50 ensimmäistä ilmoittautunutta. Ilmoittaudu tästä.
Humalatarhan äärellä kerromme Luken viljelyratkaisuista, paneudumme humalasadon laatuasioihin ja koeviljelyssä olevien humalien monimuotoisuuteen. Lisäksi on mahdollista tutustua koeviljelyssä olevien humalien alustavaan aistinvaraiseen arviointiin. Tilaisuuteen kannattaa varautua säänmukaisesti pukeutuneena.
Pellonpiennarpäivän järjestävät yhteistyössä Luken hankkeet Panimohumala – Arktista humalaa pelloilta panimoille ja HopUp – Suomalaisen humalan tuotannon käynnistäminen.
Ohjelma
13.00 Luken humalatutkimuksesta, tutkija Merja Hartikainen, Luke
13.05 Humalan viljelyratkaisut ja viljelmän hoito Piikkiössä, Luken tutkijat Antti Laine, Saara Tuohimetsä ja Terhi Suojala-Ahlfors  
13.25 Humalan kävyn korjuukypsyys ja tuoksujen havainnointia, tutkija Juha-Matti Pihlava, Luke
13.45 Suomalaisten humalien monimuotoisuus ja siitä tehtyjä alustavia havaintoja, Luken tutkijat Saara Tuohimetsä ja Merja Hartikainen
14.00 Tule mukaan AgriHubiin kehittämään humalan tuotantoa Suomessa, erikoistutkija Susanne Heiska, Luke
Kunkin esityksen jälkeen on jätetty aikaa kysymyksille ja keskustelua viljelemisestä voi jatkaa esitysten jälkeen tutkijoiden kanssa koeviljelmän äärellä.
14.15 Humalatyöpaja:  Aistinvaraista alustavaa arviointia koeviljelyksessä olevien humalien ensisadosta

 

AgriHubin keskusteluryhmässä voit jakaa ajatuksia muiden kotimaisen humalan viljelystä ja käytöstä kiinnostuneiden kanssa.

Liittyvät aiheet