07.02.2024 klo 13:00 - 14:30

Julkistuswebinaari: Luonnonvarakeskuksen keskustelunavaus ruokasektorin arvonlisän kasvattamiseen

Miten pystymme hyödyntämään käyttämättömät mahdollisuudet ruoka-alan tuotekehityksessä ja viennissä? Miten sekä yksityinen että julkinen sektori voivat panostaa ruokasektorin arvonlisän kasvattamiseen? Luken tuore tarkastelu avaa keskustelun ruokasektorin arvonlisän kasvattamisen mahdollisuuksista.

Pääministeri Petteri Orpon hallitusohjelman tavoitteeksi on kirjattu suomalaisen ruoan vientipotentiaalin hyödyntäminen nykyistä paremmin ja viennin kaksinkertaistaminen vuoteen 2031 mennessä. Suomen biotalousstrategia tavoittelee biotalouden arvonlisän merkittävää kasvattamista vuoteen 2035 mennessä.

Luken tuoreessa selvityksessä tarkastellaan ruokasektorin arvonlisän kasvattamisen potentiaalia hallitusohjelmaa ja biotalousstrategiaa tukien. Selvityksen mukaan arvonlisää on mahdollista nostaa uusilla arvoketjuilla ja viennin kasvattamisella.

Tervetuloa webinaariin 7.2. klo 13–14.30 kuulemaan ja keskustelemaan ruokasektorin arvonlisän kasvumahdollisuuksista.

Ohjelma

  • Avaussanat
    Johtaja Anu Kaukovirta, Luke
  • Suomen ruokasektorin kasvupotentiaali ja toimenpide-ehdotuksia arvonlisän kasvattamiseen
    Erikoistutkija Csaba Jansik, tutkija Kaija Saarni, yliaktuaari Anu Koivisto, Luke
  • Kommenttipuheenvuoro
    Jaana Husu-Kallio, maa- ja metsätalousministeriö
  • Kommenttipuheenvuoro 
    Kaupallinen johtaja Marko Hammar, Moilas Oy
  • Kysymyksiä ja keskustelua
  • Tilaisuuden päätös
    Anu Kaukovirta

Liittyvät aiheet