Ammattilaisosuuden teemana on verkostoituminen. Tapahtumassa keskitytään siihen, miten yhdistää kansainvälisiä ruokia ja paikallisia raaka-aineita.
TAPAHTUMAN TEEMA: “Resepti voi tulla kaukaa ja raaka-aine läheltä”
Suomi kansainvälistyy ja yhteisömme ovat entistä monikulttuurisempia. Maaseudulla tämä tuo mukanaan uusia yrityksiä ja työvoimaa rikastuttaen paikallista kulttuuria ja taloutta. Kyläyhteisöjen elinvoimaisuus lisääntyy ja palvelut monipuolistuvat. Kansainvälistyminen näkyy myös ruokailutottumusten muutoksena; kuluttajat ovat yhä kiinnostuneempia uusista makuelämyksistä, mutta samalla kestävästä kehityksestä ja paikallisten raaka-aineiden hyödyntämisestä. Tämä kehitys tarjoaa ruoka-alan toimijoille uusia näkökulmia ruoan jalostamiseen, tuotekehitykseen, palvelukonsepteihin sekä ruokakulttuurin rikastamiseen, joissa yhdistyvät kansainväliset vaikutteet ja suomalainen alkuperä. Tulevassa tapahtumassa keskitytään siihen, miten yhdistää kansainvälisiä ruokia ja paikallisia raaka-aineita rakentaaksemme yhdessä kestävämmän ja elinvoimaisemman ruokaketjun. Mikä onkaan parempi yhdistävä linkki kuin kokoontua yhteisen ruokateeman ja maistiaisten äärelle!
TAPAHTUMAN ALUSTAVA OHJELMA:
Ammattilaisosuus (klo 11:00 – 12:30) : Tämä osuus on suunnattu tuottajaverkoston ja ruoka-alan ammattilaisten väliselle vuorovaikutukselle sekä tutustumiselle. Yrityksille tarjotaan tietoa paikallisista raaka-aineista ja toimijoista sekä mahdollisuus luoda kontakteja ja löytää uusia yhteistyökumppaneita.
- Tervetulosanat – Juha Vidgrén, yhteiskuntasuhteiden johtaja, Ponsse Oy
- Esittelykierros – Tullaan tutuiksi
- Ammattikeittiöiden edustajien ja tuottajien näkemyksiä ja kokemuksia lähituotteiden käytöstä
- Nimisuojatuotteet lisäarvotekijöinä
- Vapaata keskustelua
Kahvitarjoilu ja yläsavolaisia muurinpohjalettuja.
👉 Osallistuminen vaatii ilmoittautumisen (viimeistään 22.3.2025): https://link.webropolsurveys.com/EP/1D52F7D2CF303B18
Kaikille avoin osuus (klo 12:30–14:30): Tässä osuudessa yleisö pääsee tutustumaan tuottajien tarjontaan ja maistelemaan Makupajassa (12.2.) kehitettyjä annoksia sekä äänestämään suosikkireseptiään. Ohjelmassa kuullaan myös ruokatarinoita sekä ruokaperinnetutkija Maarit Knuuttilan ruokakulttuuriluento.
- Myyntipisteiden avautuminen, tutustuminen tarjontaan
- Kansainväliset reseptit savolaisilla raaka-aineilla – maistiaiset ja äänestys
- 13:00 Ruokaperinnetutkija Maarit Knuuttila ”Ruokakulttuurin merkitys ihmisen elämässä”
- 14:00 Reseptiäänsestyksen tulokset ja palkintojenjako
- 14:30 tapahtuma päättyy
Pidätämme oikeuden ohjelmamuutoksiin. Ohjelmatiedot päivittyvät lähempänä ajankohtaa.
Luvassa makuelämyksiä ja inspiroivia keskusteluja. Tervetuloa mukaan!
Lisätietoja: Jaana Honghin, jaana.honghin@paok.fi, puh. 0447675061
Tapahtuman järjestää Lähituotteilla makua lautaselle -hanke, joka on saanut EU:n maaseuturahoitusta. Hankkeessa parannetaan paikallisen ruuan saatavuutta ammattikeittiöille, edistetään paikallisen ruuan menekkiä ja autetaan pohjoissavolaisia ruoka-alan toimijoita verkostoitumaan paremmin.