Webinaari
18.04.2023 klo 16:00 - 19:00

Kasvinterveys ja ravinnehuolto vihannesviljelyssä

Vihanneksista voimaa viljelyyn -hankkeen infotilaisuus: Kasvinterveys ja ravinnehuolto vihannesviljelyssä

Kasvinterveys ja ravinnehuolto vihannesviljelyssä  

Aika                               18.4.2023 klo 16–19

Paikka                           Teams

Ilmoittautuminen            https://bit.ly/kasvinterveys

 

Hyvä kasvinterveys ja ravinnehuolto kulkevat käsi kädessä ja ovat välttämättömiä laadukkaan vihannessadon tuottamiseksi. Tilaisuudessa näkökulmia vihannesten kasvinterveyteen vaikuttavista tekijöistä sekä ravinnetalouden turvaamisesta.

Ohjelma:

Ravinnehuolto-osiossa tarkastellaan eri vihannesten ravinnetarpeita ja pellon ravinnetaseita sekä erilaisia lannoitusvaihtoehtoja. Miten nämä tekijät vaikuttavat sadon määrään ja laatuun sekä ravinnehuollon kestävyyteen?

Orgaaniset lannoitteet viljelyssä: Mika Juvonen, BioKymppi Oy

Orgaanisilla lannoitteilla eloa maaperään. Jätteiden ja tähteiden sisältämien ravinteiden hyödyntämisen lisäksi kierrätyslannoitteilla saavutetaan maaperää parantava vaikutus, pienieliö toiminnot lisääntyvät ja maaperän vedenpidätyskyky paranee. 

Kasvinterveys-osiossa pääpaino on ennakoivan kasvinsuojelun eri toimenpiteissä, mukaan lukien viljely-ympäristön monimuotoisuus ja ekosysteemipalvelujen hyödyntäminen.

Ravinnehuolto ja kasvinterveys asiantuntijat: Terhi Suojala-Ahlfors ja Pirjo Kivijärvi, LUKE

Tilaisuus on osa Vihanneksista Voimaa Viljelyyn -hankkeen tapahtumasarjaa, jossa järjestetään vuoden 2023 aikana tiedonsiirtotilaisuuksia vihannesviljelystä kiinnostuneille. Hanketta koordinoi Riveria, ja se toteutetaan yhteistyössä Luonnonvarakeskuksen sekä ProAgria Itä-Suomen kanssa.

Hankkeen sivut                 www.vihannestieto.fi

Hanketta rahoittaa Pohjois-Karjalan Ely-keskus / Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014-2020 sekä Pohjois-Karjalan maaseutupalvelut, Liperin kunta.

 Lisätiedot:
Susanne Heiska, erikoistutkija, Luonnonvarakeskus
029 532 3861, susanne.heiska@luke.fi