Tule kuulemaan ja keskustelemaan luomun tulevaisuudesta paikan päälle Helsingin yliopiston Tiedekulmaan tai linjoille!
Kuluttajien ostosvalintoja ohjaa tällä hetkellä erityisesti hinta. Viime aikoina luomutuotteiden kysyntä on heikentynyt, mutta luomuvienti vetää edelleen. Käykö luomu etenkin opiskelijan ja eläkeläisen kukkarolle? Onko luomuviljelijällä motivaatiota ja taloudellisia mahdollisuuksia jatkaa luomussa?
Tilaisuuden juontaa toimittaja Jari Hanska.
Voit seurata tilaisuutta myös striimin välityksellä ja esittää sitä kautta kysymyksiä ja kommentteja.
Ohjelma
klo 17.00 Miksi luomusta pitää puhua juuri nyt?
johtaja Sari Iivonen, Luomuinstituutti
klo 17.05 Haluaako suomalainen maksaa kestävästi tuotetusta ruoasta?
- Ruoantuotanto koettelee planeettamme kestokykyä
professori Juha Helenius, Helsingin yliopisto, Ruralia-instituutti - Ratkaiseeko hinta suomalaisten ruokavalinnat?
professori Mari Niva, Helsingin yliopisto
klo 17.30 Paneelikeskustelu – Käykö luomu kukkarolle?
- Tutkimusprofessori Jyrki Niemi, Luonnonvarakeskus
- Tutkijatohtori Kari Koppelmäki, Helsingin yliopisto
- Puheenjohtaja Jami Haavisto, Vihreät nuoret
- Tutkija-viljelijä Juuso Joona, Tyynelän tila
klo 18.30 Tilaisuus päättyy
Seuraa Luomuinstituutin sometilejä Instagramissa, Twitterissä ja Facebookissa tai vieraile Luomuinstituutin nettisivuilla.