Webinaari
22.02.2024 klo 09:00 - 11:00

Kestävää metsävuoropuhelua – Metsäsuhdesparri Etelä-Savon metsien ammattilaisille

Hei sinä metsien ammattilainen! Tule mukaan verkossa järjestettävään metsäsuhdesparriin, jossa saat valmiuksia ja uusia näkökulmia työhösi liittyviin kohtaamisiin ja vuorovaikutukseen metsänomistajien, yhteistyökumppaneiden ja suuren yleisön kanssa.

Metsät ovat Etelä-Savossa ja eteläsavolaisille monin tavoin tärkeitä. Metsistä käydään vilkasta keskustelua ja metsiin kohdistuu lukuisia, keskenään ristiriitaisiakin tavoitteita. Kun erilaiset odotukset, toiveet ja merkitykset kohtaavat, voi keskustelu myös kärjistyä.

Metsien ammattilaisille suunnatussa metsäsuhdesparrissa hyödynnämme metsäsuhdeajattelua. Erilaiset metsäsuhteet, se mikä meille on metsässä tärkeää ja merkityksellistä, kuuluvat metsistä käytävissä keskusteluissa. Metsäsuhteet näkyvät myös metsäammattilaisten ja metsänomistajien arjessa, vaikuttavat metsäalan organisaatioissa ja ovat läsnä metsiin liittyvissä päätöksissä.

Oman ja muiden metsäsuhteiden tunnistaminen ja ymmärtäminen voi toimia apuna kohti parempaa vuorovaikutusta ja kestävämpään metsävuoropuhelua.

Tilaisuudessa kuullaan kaksi asiantuntija-alustusta. Itä-Suomen yliopiston projektitutkija Tuulikki Halla alustaa ammatillisista metsäsuhteista sekä metsäsuhteiden, arvojen ja tunteiden vaikutuksista metsäkeskusteluun. Suomen Metsämuseo Luston tutkimuspäällikkö Reetta Karhunkorva alustaa metsänomistajien monimuotoisista metsäsuhteista.

Alustusten jälkeen pohdimme esimerkkitapausten pohjalta erilaisia metsään liittyviä kohtaamisia ja vuorovaikutustilanteita sekä keskustelemme ja jaamme kokemuksia pienryhmissä fasilitaattorin johdattelemana.

Ilmoittaudu mukaan 19.2. mennessä Metsäkeskuksen tapahtumakalenterin kautta: Kestävää metsävuoropuhelua – Metsäsuhdesparri Etelä-Savon metsien ammattilaisille (lyyti.fi)
Mikäli et pääse paikalle helmikuussa, samansisältöinen tilaisuus järjestetään torstaina 7.3.2023 klo 14–16. Ilmoittautuminen Kestävää metsävuoropuhelua – Metsäsuhdesparri Etelä-Savon metsien ammattilaisille (lyyti.fi)
Tilaisuuden järjestää Savolainen metsäkeskustelu – Metsät, metsäsuhteet ja metsänomistajuus arvoonsa Etelä-Savossa -hanke. Hankkeen toteuttavat Suomen metsäkeskus ja Suomen Metsämuseo Lusto. Hankkeen rahoittaa Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto. Tuen on myöntänyt Etelä-Savon ELY-keskus.