21.02.2023 klo 08:30 - 12:00

Kestävää ruokaa lautaselle

Tervetuloa maa- ja metsätalousministeriön Kestävää ruokaa lautasella –tilaisuuteen tiistaina 21.2. klo 8.30 alkaen Oodin Kino Reginaan. Millaiset trendit ohjaavat kuluttajia lähitulevaisuudessa ja miten se näkyy ruokajärjestelmän toimijoille, pellolta pöytään. Kun ruokaan liittyy monenlaisia odotuksia hintaan, terveellisyyteen ja vastuullisuuteen liittyen, on hyvä pohtia, miten kestävä ruokajärjestelmä näkyy kuluttajan lautasella?

Ohjelma

8:30 Aamukahvit

9:00 Tervetuloa

Avaussanat, osastopäällikkö Minna-Mari Kaila (MMM)

Askelia kohti kestävämpää ruokajärjestelmää, erityisasiantuntija Elina Ovaskainen (MMM)

Ruokatrendit 2023 – arkiruokavalinnat kestävyyden näkökulmasta, ruokatoimittaja ja –kirjailija Sanna Mansikkamäki

Erätaukokeskustelu kestävästä ruuasta
Miten eri toimijat pystyvät vastaamaan tämän hetken tilanteeseen, jossa ruuan tulisi olla edullista, kestävää ja terveellistä.Keskustelussa ruokajärjestelmän eri toimijat etsivät vastauksia mm. seuraaviin kysymyksiin:
Miten ruokatrendit vastaavat kestävämmän ruokajärjestelmän asettamiin haasteisiin? Mitä ajureita kulutustottumuksien muutokseen on? Mitä esteitä on?

11.15 Loppusanat

Laskiaislounas: hernekeittoa ja laskiaispullaa

Tilaisuutta voi seurata linkin välityksellä. Linkki toimitetaan ennen tilaisuutta etäilmoittautuneille.

Ilmoittaudu viimeistään 14.2.2023.

 

Tilaisuuden järjestää maa- ja metsätalousministeriö

Liittyvät aiheet