Live-tapahtuma
08.03.2024 klo 10:00 - 13:00

Kiitostilaisuus KIPSI-hankkeeseen osallistuneille tiloille

KIPSI-hanke on saavuttanut nyt puolivälitavoitteen ja haluammekin kiittää kaikkia jo mukana olevia tiloja sekä innostaa uusia lähtemään mukaan hankkeeseen!

Tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki jo kipsiä vastaanottaneet tilat sekä ne viljelijät, jotka ovat aikeissa hakea kipsikäsittelyä kevään 2024 aikana.

Tule kuulemaan kipsikäsittelyn tutkimustuloksista sekä maanparannuskipsin levityksen vaikutuksista maaperään, satotasoon ja vesistöihin.

KIPSI-hankkeen tavoitteena on levittää rannikon valuma-alueen pelloille maanparannuskipsiä 100 000 hehtaarille vuosien 2020 – 2025 aikana.

Kipsinlevityksellä pyritään vähentämään valuma-alueilta Saaristomereen, Pohjanlahteen ja Suomenlahteen tulevaa fosfori- ja kiintoaineskuormitusta. Kipsikäsittelyllä on tutkimuksissa saatu jopa 50 prosentin vähennys fosfori- ja kiintoaineskuormaan.

Paikalla on hankkeen asiantuntijoiden lisäksi tutkijoita Suomen ympäristökeskuksesta sekä Åbo Akademista. Tilaisuuden alustukset ovat suomenkielisiä, mutta paikalla on myös ruotsinkielisiä tutkijoita eli kysymyksiin saa vastauksia omalla äidinkielellä.

Kahvitarjoilun vuoksi pyydämme ilmoittautumisia tapahtumaan 29.2.2024 klo 16 mennessä