Live-tapahtuma
31.10.2023 klo 18:00 - 20:30

Kutsu Mustionjoen kalailtaan 31.10.2023 – Teemana lohikalat ja maatalous

Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry:n (LUVY) koordinoima Mustionjoen kalat MUSKALAT-hanke kutsuu kaikki Mustionjoen alueen maa- ja vesialueiden omistajat, alueen maanviljelijät, sekä muut aiheesta kiinnostuneet Mustionjoen kalailtaan.

Kalaillassa kuullaan Mustionjoen kunnostuksen tilannekatsaus sekä eri näkökulmia vaelluskalakantojen ja luonnon monimuotoisuuden palauttamiseen ja elpymiseen. Lisäksi selvitetään, millaisia vaikutuksia lohikaloilla on maatalouden harjoittamiseen NATURA luokitelluissa ja luokittelemattomissa joissa ja puroissa. Paikan päällä kuulemme myös peltomaiden toimivan vesitalouden välttämättömyydestä maatalouden elinkeinon näkökulmasta.

Illan puhujina ovat Lohikalat Karjaanjokeen 2030 – vesistövision edustajia Raaseporin kaupungilta ja LUVYlta, ELY-keskuksen asiantuntijoita ja viranomaisia, Salaojayhdistyksen toiminnanjohtaja, kalatalousalueen edustajia sekä alueen maanviljelijäedustajia.

Tilaisuus toteutetaan mahdollisimman kaksikielisesti siten, että esittelijät puhuvat omaa äidinkieltään ja kirjalliset esitysmateriaalit ovat tilaisuudessa saatavilla sekä suomeksi että ruotsiksi. Tilaisuuden loppukeskustelu suoritetaan suomeksi, mutta kysymykset ja vastauksien keskeisin sisältö tulkataan yleisölle ruotsiksi paikan päällä.

Tapahtumatilaan mahtuu noin 80 henkilöä – ilmoittauduthan ennakkoon, viimeistään su 29.10. Tapahtumassa myös pullakahvitarjoilu.

Tapahtuman järjestää LUVYn koordinoima MUSKALAT-hanke – Mustionjoen kalatieseuranta ja alasvaelluksen tutkimus ja kehitystyö sekä Karjaanjoen vesistön vaelluskalakantojen elvyttäminen.

Lisätietoja:

Henna Björkqvist
aluekoordinaattori
henna.bjorkqvist@luvy.fi
045 7884 2810

Liittyvät aiheet