10.06.2023 klo 10:00 - 18:00

Kyläralli Päijät-Hämeessä

Kyläralli-tapahtuma järjestetään lauantaina 10.6.2023 Päijät-Hämeen kylissä ja kortteleissa. Kyseessä on tapa maaseutumatkailla ja nauttia kesäpäivästä leikkimielisen kisan lomassa.

PÄIJÄT-HÄMEEN KYLÄRALLI klo 10-15, maali Päijännetalo Vääksy klo 16.
IITIN KYLÄRALLI klo 12-16.30, maali Radalla Resort klo 17.

Tätä rallia ei voiteta vauhdilla vaan tyylillä, taidolla ja taktikoinnilla. Leikkimielisessä kisassa kierretään kyliä autokunnittain suorittaen tehtäviä erikoiskokeilla ja nauttien kylien oheisohjelmasta. Toki matkaa voi tehdä muillakin kulkupeleillä, vaikkapa pyörällä. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton ja soveltuu niin lapsiperheille kuin työ- ja harrastusporukoille. Joukkueessa voi olla niin monta jäsentä kuin laki sallii matkustajia kulkuneuvoon.

Kylien erikoiskokeet eli tehtäväpisteet ovat kaikille soveltuvia toiminnallisia ja tietovisapohjaisia tehtäviä. Kisaa varten joukkue lataa älypuhelimeen maksuttoman pelisovelluksen, joka ohjaa joukkuetta reitillä ja rekisteröi suorituspisteet. Pelisovellus yllättää helppokäyttöisyydellään, mutta toki kisaan pääsee mukaan myös perinteisellä paperipassilla, joita saa rallipisteiltä. Kaikkia tehtäväpisteitä ei ole pakko suorittaa, vaan mahdollisimman monta. Järjestäjät toivovat kisaajien noudattavan liikennesääntöjä ja yleistä turvallisuutta.

Kylärallin kahdeksassa pisteessä tiimit suorittavat erilaisia, hauskoja ja haastaviakin tehtäviä. Tiimit voivat halutessaan pukeutua yhtenäiseen tiimiasuun, sillä tyylilläkin voi voittaa. Parhaiten kartalle pääsee vierailemalla Kylärallin verkkosivuilla osoitteesta www.phkylat.fi/kylaralli, josta löytyy kisaohjeistus ja tehtäväpisteiden tarkat sijainnit 10.6. Tehtäväpaikat tunnistaa suurista Kyläralli-kylteistä.

Tapahtuman järjestää Päijät-Hämeen Kylät yhdessä kylätoimijoiden kanssa.

AVOIMET KYLÄT-PÄIVÄ
Kyläralli-tapahtuma on osa valtakunnallista Avoimet Kylät-teemapäivää, jolloin kylien toimintaan pääsee tutustumaan useissa sadoissa kohteissa ympäri Suomen. Tapahtumatarjontaan voi käydä tutustumassa www.avoimetkylat.fi -sivustolla.

Lisätiedot:
Päijät-Hämeen Kylät / Päijänne-Leader ry
Tiina Västilä, kyläaktivaattori, tiina.vastila@paijanne-leader.fi, p. 044 712 4208

Liittyvät aiheet