15.11.2023 klo 13:00 - 14:00

Hakuinfo: Laajakaistainvestointien haut Pohjois-Savossa

Pohjois-Savon ELY-keskus avaa teemahaun laajakaistainvestoinneille ajalle 1.11.2023-29.2.2024. Hakuun liittyvä teams-infotilaisuus järjestetään 15.11.2023 klo 13–14. Tilaisuus on kaikille avoin eikä siihen tarvitse erikseen ilmoittautua, tervetuloa kuulolle!

EU:n maaseuturahoituksella tuetaan kyläverkkojen rakentamista maaseutualueille, joille huippunopeita tietoliikenneyhteyksiä ei rakennu markkinaehtoisesti. Tuen ehtona on, että rakennettavan verkon tulee taata 1 Gbit/s nopeudella toimiva yhteys. Kyläverkkohanke edellyttää jo olemassa olevaa valmista ja kapasiteetiltaan riittävää runkoverkkoa tai yhteistyötä runkoverkkoa rakentavien hankkeiden tai toimijoiden kanssa (yhteisrakentaminen).

Pohjois-Savossa on alustavasti varattu rahoituskaudelle 2023-2027 noin 4 miljoonan euron rahoitus. Laajakaistainvestointien rahoituksen 1. haku avautui ELY-keskuksissa 19. syyskuuta ja valintajakso päättyy 31. lokakuuta.

Tuki myönnetään todellisten kustannusten perusteella. Julkinen tuki on 65 % investoinnin hyväksyttävistä kohtuullisista kustannuksista. Osa investoinnin rahoituksesta voi olla vastikkeetonta työtä (talkootyö). Tuki maksetaan jälkikäteen toteutuneita kustannuksia vastaan.

ELY-keskuksen asiantuntijat auttavat tuen hakemiseen liittyvistä asioista ja Hyrrä-asioinnista. Tukea haetaan sähköisesti Hyrrä-järjestelmässä.

Sujuvan tapahtuman mahdollistamiseksi pyydämme pitämään mikrofonit ja kamerat kiinni tapahtuman aikana lukuun ottamatta kysymyksille varattua osiota. Kysymyksiä voi esittää koko tapahtuman ajan Teamsin keskustelukentässä.

Tervetuloa linjoille!

Tapahtuman esitysmateriaali on nähtävillä tästä linkistä. (ely.keskus.fi / pdf)

Esitysmateriaali löytyy myös Maaseutu.fi/Pohjois-Savo -sivuilta Pohjois-Savon koulutusmateriaalit – Maaseutu.fi (maaseutu.fi)

Liittyvät aiheet