13.06.2024 klo 18:00 - 19:00

Laajakaistainvestointien teemahaun infotilaisuus Pohjois-Savossa to 13.6. klo 18-19

Pohjois-Savon ELY-keskuksessa on avautunut laajakaistainvestointeja käsittävä teemahaku ajalle 1.5.-31.8.2024. Hakuun liittyvä teams-infotilaisuus järjestetään 13.6.2024 klo 18–19. Tilaisuus on kaikille avoin eikä siihen tarvitse erikseen ilmoittautua, tervetuloa kuulolle!

EU:n maaseuturahoituksella tuetaan kyläverkkojen rakentamista maaseutualueille, joille huippunopeita tietoliikenneyhteyksiä ei rakennu markkinaehtoisesti. Tuen ehtona on, että rakennettavan verkon tulee taata 1 Gbit/s nopeudella toimiva yhteys. Kyläverkkohanke edellyttää jo olemassa olevaa valmista ja kapasiteetiltaan riittävää runkoverkkoa tai yhteistyötä runkoverkkoa rakentavien hankkeiden tai toimijoiden kanssa (yhteisrakentaminen). 

Tukea voivat saada yksityis- ja julkisoikeudelliset yhteisöt, esimerkiksi kyläyhdistykset tai muut yhdistykset, kunnat, osuuskunnat ja paikallisoperaattorit. 

Tuki myönnetään todellisten kustannusten perusteella. Julkinen tuki on enintään 65 % investoinnin hyväksyttävistä kohtuullisista kustannuksista. Yhteisöllisessä tietoliikenneverkkoinvestoinnissa osa investoinnin yksityisestä rahoituksesta voi olla rahaa tai vastikkeetonta talkootyötä tai molempia. Tuki maksetaan jälkikäteen toteutuneita kustannuksia vastaan.  

ELY-keskuksen asiantuntijat auttavat tuen hakemiseen liittyvistä asioista ja Hyrrä-asioinnista. Tukea haetaan sähköisesti Hyrrä-järjestelmässä.

Sujuvan tapahtuman mahdollistamiseksi pyydämme pitämään mikrofonit ja kamerat kiinni tapahtuman aikana lukuun ottamatta kysymyksille varattua osiota. Kysymyksiä voi esittää koko tapahtuman ajan Teamsin keskustelukentässä.

Tervetuloa linjoille Liity keskusteluun (microsoft.com) (suora Teams-linkki)

Lisätietoa aiheesta Maaseutu.fi/Pohjois-Savo. (maaseutu.fi)

Liittyvät aiheet