19.09.2025 klo 09:00 - 16:15

LikisPro: Ruokalahjatuotteet ja rajat ylittävä yhteistyö

Lähiruokatapahtuma Likiksen ammattilaispäivässä kuulet puheenvuoroja ruokalahjatuotteiden suunnitteluun liittyvissä teemoissa, sekä rajat ylittävästä yhteistyöstä ruokasektorilla. Lisäksi pääset verkostoitumaan alueellisten ja kansainvälisten toimjioiden kanssa.

Tervetuloa Likiksen ammattilaispäivään!

Aamupäivän ohjelmassa kuulemme puheenvuoroja ruokalahjatuotteiden suunnitteluun liittyvissä teemoissa: pakkauksen visuaalinen ilme ja lain vaatimat pakkausmerkinnät, sekä case-esimerkkinä Arctic Food Labissa toteutettu yritysyhteistyö. Olemme varanneet aikaa myös verkostoitumiselle.

Iltapäivällä siirrymme rajat ylittävään yhteistyöhön, ja kuulemme case-esimerkkejä ja puheenvuoroja ruokasektorilta liittyen mm. myyntikanaviin ja logistiikkaan. Tilaisuus on kaksikielinen (suomi ja ruotsi) ja se myös tulkataan. Iltapäivällä on mahdollisuus verkostoitua myös ruotsalaisten yrittäjäkollegojen kanssa.

Sekä aamu- että iltapäivään on mahdollisuus osallistua osittain myös etänä. Tilaisuus on maksuton (lounas omakustanteinen). Voit osallistua oman kiinnostukseksi mukaan koko päivän ohjelmaan, tai pelkkään aamu- tai iltapäivään.

Ohjelma

Aamupäivä: Ruokalahjatuotteiden pakkaussuunnittelu

8:30-9:00 Kahvit ja ilmoittautuminen

9:00-10:30 Ruokalahjatuotteiden visuaalinen ilme ja lain vaatimat pakkausmerkinnät, Samuli Kiirikki

10:30-10:45 Tauko

10:45-11:15 Yritysyhteistyön parhaat opit Arctic Food Labissa, puheenvuoro tarkentuu myöhemmin, Oulu2026

11:15-12:00 Arctic Food Lab -ruokaverkoston tapaaminen, vapaata verkostoitumista paikan päällä osallistuville

 

12:00-13:30 Lounas (omakustanteinen)

 

Iltapäivä: Rajat ylittävä yhteistyö ruokasektorilla

13:30-13:40 Tervetuloa!

13:40-14:00 Työskentely rajan molemmin puolin omassa yrityksessä, Roger Niemi, Tornedalens renprodukter

14:00-14:20 Myyntikanavat rajan yli, Jani Mäläskä, Kuljetus J. Mäläskä Oy

14:20-14:30 Tornionjokilaakson elintarvikeviennin logistiikka ja haasteet , Ari-Pekka Juuso, ProAgria Oulu

14:30-14:45 Kokemuksia Pajalan markkinoista, Henna Kukkonen, Lapin ammattikorkeakoulu

14:45-15:05 Yrityspuheenvuoro tarkentuu myöhemmin

15:05-15:20 Kahvitauko

15:20-16:15 Työpaja paikan päällä osallistuville

 

Voit myös ilmoittautua 20.9. klo 16-18 pidettävään Pizzaa ja palautetta -tilaisuuteen. Tilaisuus on suunnattu Likikseen osallistuville yrityksille ja kehittäjille ja se järjestetään Oamkin tiloissa Linnanmaalla.

 

Ilmoittaudu tapahtumaan: https://tapahtuma.oamk.fi/likispro2025

 

Kuva: Arctic Food Lab, Lauri Kaikkonen