Lähiruokatapahtuma Likiksen ammattilaispäivässä kuulet puheenvuoroja ruokalahjatuotteiden suunnitteluun liittyvissä teemoissa, sekä rajat ylittävästä yhteistyöstä ruokasektorilla. Lisäksi pääset verkostoitumaan alueellisten ja kansainvälisten toimjioiden kanssa.
Tervetuloa Likiksen ammattilaispäivään!
Aamupäivän ohjelmassa kuulemme puheenvuoroja ruokalahjatuotteiden suunnitteluun liittyvissä teemoissa: pakkauksen visuaalinen ilme ja lain vaatimat pakkausmerkinnät, sekä case-esimerkkinä Arctic Food Labissa toteutettu yritysyhteistyö. Olemme varanneet aikaa myös verkostoitumiselle.
Iltapäivällä siirrymme rajat ylittävään yhteistyöhön, ja kuulemme case-esimerkkejä ja puheenvuoroja ruokasektorilta liittyen mm. myyntikanaviin ja logistiikkaan. Tilaisuus on kaksikielinen (suomi ja ruotsi) ja se myös tulkataan. Iltapäivällä on mahdollisuus verkostoitua myös ruotsalaisten yrittäjäkollegojen kanssa.
Sekä aamu- että iltapäivään on mahdollisuus osallistua osittain myös etänä. Tilaisuus on maksuton (lounas omakustanteinen). Voit osallistua oman kiinnostukseksi mukaan koko päivän ohjelmaan, tai pelkkään aamu- tai iltapäivään.
Ohjelma
Aamupäivä: Ruokalahjatuotteiden pakkaussuunnittelu
8:30-9:00 Kahvit ja ilmoittautuminen
9:00-10:30 Ruokalahjatuotteiden visuaalinen ilme ja lain vaatimat pakkausmerkinnät, Samuli Kiirikki
10:30-10:45 Tauko
10:45-11:15 Yritysyhteistyön parhaat opit Arctic Food Labissa, puheenvuoro tarkentuu myöhemmin, Oulu2026
11:15-12:00 Arctic Food Lab -ruokaverkoston tapaaminen, vapaata verkostoitumista paikan päällä osallistuville
12:00-13:30 Lounas (omakustanteinen)
Iltapäivä: Rajat ylittävä yhteistyö ruokasektorilla
13:30-13:40 Tervetuloa!
13:40-14:00 Työskentely rajan molemmin puolin omassa yrityksessä, Roger Niemi, Tornedalens renprodukter
14:00-14:20 Myyntikanavat rajan yli, Jani Mäläskä, Kuljetus J. Mäläskä Oy
14:20-14:30 Tornionjokilaakson elintarvikeviennin logistiikka ja haasteet , Ari-Pekka Juuso, ProAgria Oulu
14:30-14:45 Kokemuksia Pajalan markkinoista, Henna Kukkonen, Lapin ammattikorkeakoulu
14:45-15:05 Yrityspuheenvuoro tarkentuu myöhemmin
15:05-15:20 Kahvitauko
15:20-16:15 Työpaja paikan päällä osallistuville
Voit myös ilmoittautua 20.9. klo 16-18 pidettävään Pizzaa ja palautetta -tilaisuuteen. Tilaisuus on suunnattu Likikseen osallistuville yrityksille ja kehittäjille ja se järjestetään Oamkin tiloissa Linnanmaalla.
Ilmoittaudu tapahtumaan: https://tapahtuma.oamk.fi/likispro2025
Kuva: Arctic Food Lab, Lauri Kaikkonen