Koulutus
08.04.2025 klo 13:00 - 16:00

Lootaan, pussiin vuan käärinkö rättiin? -elintarvikepakkaukset ammattikeittiöille

Tervetuloa mukaan suunnittelemaan toimivia pakkauksia!

Kenelle: pohjoissavolaiset ruoka-alan toimijat, kuten alkutuottajat, jatkojalostajat, vähittäiskauppa ja ammattikeittiöt jne. Mukana myös pakkausmuotoilun opiskelijaryhmä.

Mitä pakkaat? Kenelle pakkaat? Miten pakkaat?
Näihin kysymyksiin etsimme vastauksia tuottajien, ammattikeittiöiden ja pakkaussuunniteluopiskelijoiden yhteisessä pakkaustyöpajassa. Työpajassa saat tietoa erilaisista pakkauksista, niiden toiminnallisuudesta, tehokkuudesta, käytännöllisyydestä ja logistiikasta. Työpajan aluksi kuulemme luennon pakkausalan ammattilaiselta Mika Santaselta (Inpack), jonka jälkeen ideoimme yhdessä uudenlaisia pakkausratkaisuja. Voep olla että hyövyt, jos tuot ihtes.

Työpajan tavoitteena on kehittää ammattikäyttöön suunnattuja uusia pakkausratkaisuja. Kehitämme yhdessä kustannustehokkaita ja ekologisia ratkaisuja ottaen huomioon riittävän suuret pakkauskoot ja ruuan säilyvyyden. Tavoitteena on tuoda esiin sekä tuottajan, että ravintola-alan ammattilaisen tarpeet ja toiveet ja etsiä niihin ratkaisuja. Työskentelemme ryhmissä, jotka koostuvat alkutuottajasta, ravintola-alan ammattilaisesta ja pakkausmuotoilun opiskelijasta.

Ohjelma:

  • Tervetulokahvit & Päivän sisällön esittely
  • Mika Santanen, Inpack
  • Työpajan esittely: Mitä tehdään? Työpajan tarkoitus?
  • Pakkauksiin liittyvien tarpeiden ja haasteiden määrittely
  • Uusien pakkausratkaisujen ideointi ja toteutus
  • Työpajan tuotosten esittely & yhteenveto

Työpajaa vetää Savonia- ammattikorkeakoulun palvelumuotoilun opiskelijat.

Ilmoittaudu mukaan: https://link.webropolsurveys.com/EP/0536D8012324390C

Lähituotteilla makua lautaselle -hankkeessa tuetaan koko pohjoissavolaisen ruokaketjun verkostoitumista, uusia ruokainnovaatioita, tapahtumia, vetovoimaa ja saavutettavuutta. Hanke on saanut EU:n maaseuturahoitusta ja sitä toteuttavat Savonia-ammattikorkeakoulu, Savon ammattiopisto, Palvelualan Opisto Kuopio ja Itä-Suomen Maa- ja kotitalousnaiset/ProAgria Itä-Suomi. Hankkeen toteutusaika on 1.2.2024-28.2.2026.

Lisätietoja: hannaleena.uhlback-ropponen@savonia.fi, puh. 0447855580

Liittyvät aiheet