Webinaari
19.10.2023 klo 10:00 - 11:00

Lumotaidon Tehotunti 6: Haitalliset vieraskasvit maa- ja metsätaloudessa

Tervetuloa kuulemaan haitallisten vieraskasvien torjunnasta ja leviämisestä maa- ja metsätalousalueilla. Pohdimme myös, voiko jostakin uudesta maa- ja metsätalouteen tuotavasta tai olemassa olevasta kasvista tulla ongelma tulevina vuosina. Vieraslajien määrä kasvaa ilmastonmuutoksen myötä.

Vieraslajilla tarkoitetaan kasvia, eläintä tai muuta eliölajia, jonka siirtymistä luontaisen levinneisyysalueen ulkopuolelle ihminen on tahattomasti tai tarkoituksella edesauttanut. Vieraslaji on siis ihmisen myötävaikutuksella ylittänyt luontaiset leviämisesteet.

Vieraslajeilla ei ole uudessa ympäristössään luontaisia vihollisia, jotka rajoittaisivat niiden lisääntymistä. Haitalliset vieraslajit voivat aiheuttaa mittavaa taloudellista haittaa. Taloudelliset tappiot koostuvat maa-, metsä- ja kalatalouden menetyksistä.

Tilaisuudessa on asiantuntijana Luontoturva Ky:stä Miia Korhonen. Miialla on pitkä kokemus vieraslajikasveista ja niiden torjunnasta. Luontoturva Ky tarjoaa erityisasiantuntijapalveluita haitallisten vieraskasvilajien aiheuttamien haittojen vähentämiseksi. Nyt kannattaa tulla kuulolle!

Ohjelma:

  • alustus Miia Korhonen, Luontoturva Ky
  • lyhyt tietoisku laidunnuksen mahdollisuuksista vieraslajien torjunnassa, maisema-asiantuntija Auli Hirvonen, Etelä-Suomen MKN maisemapalvelut
  • kysymyksiä ja keskustelua vieraslajeista
Tehotunti on maksuton ja kaikille avoin.

Tehotunnit järjestää Lumotaito-hanke

Liittyvät aiheet